Pytanie o butelkę z Browaru X. Sanguszki
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Wielkie aj-waj, że ubita szyjka! To Shlangbaum nie wie, że wszystko ma wartość? Ale - jak mawiał cadyk Cwi ben-Jakob z miasta Brody w Galicji - Wszystko ma wartość mniejszą lub większą! -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivariaWielkie aj-waj, że ubita szyjka! To Shlangbaum nie wie, że wszystko ma wartość? Ale - jak mawiał cadyk Cwi ben-Jakob z miasta Brody w Galicji - Wszystko ma wartość mniejszą lub większą!Comment
-
Wszystko zależy od tego, czy ktoś z kim tę butelkę zechcesz wymienić będzie chciał taki uszkodzony egzemplarz. W kolekcjonerstwie to jest tak, że jak znajdzie się amator to wszystko ma wartość.Comment
-
Identyczną i całą flaszkę kupiłem niedawno na giełdzie w Krakowie za jakieś 20 zł (na pewno nie więcej). Więc drogi Shlangbaum, oceń sam.
A Nikita-Banita ma 200% racji: możesz znaleźć amatora, który da Ci o wiele więcej za posiadany przez Ciebie egzemplarz.Comment
-
Czyli jak mniemam, te butelki nie są zbyt rzadkie i lepiej żeby przeleżała w piwnicy jeszcze sto lat, by moje prawnuki mogły ją wymienić za etykietę z Dog im the Fog? he heComment
-
kiepełe
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumCzyli jak mniemam, te butelki nie są zbyt rzadkie i lepiej żeby przeleżała w piwnicy jeszcze sto lat, by moje prawnuki mogły ją wymienić za etykietę z Dog im the Fog? he heComment
Related Topics
Collapse
-
Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.
W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.
Zaczynałem około 16:00.
Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć ! Mam do Was pytanie. Bardzo mi zależy na odpowiedzi. Przy okazji życzę wszystkiego najlepszego wszystkim wesołych świąt Wielkanocnych
Moje pytanie dotyczy warzenia z brewkitu. Otóż zamierzam kupić zestaw startowy z Browamatora a surowce to Brewmaker IPA de Luxe 1,8 kg oraz...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam wszystkich,
wracam sie z uprzejmą prośbą do Was o wskazanie przybliżonej daty produkcji poniższych kufli porcelanowych, bo spodziewam się, że konkretnej daty co do roku nie da sie określić . Kufel brązowy ma pod spodem nadruk Tułowice, jeden z białych ma pełny napis Lubiana,...2 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam, znalazłem ostatnio gdzieś w piwnicy piwko takie jak w temacie. Puszka od razu rzuciła mi się w oczy ponieważ ewidentnie jest ona z edycji limitowanej.
Pytanie do Was. Czy jest ktoś w stanie określić czy takie znalezisko jest czymś wyjątkowym? Z góry dziękuję za pomoc.-
Channel: Identyfikacja
-
-
Koźlak z Białowieży:
https://browarprzelom.pl/
Alk. 6,1%
Niestety nie podali zaw. ekstr.
Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
Piana - średnia, takaż...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-19, 22:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment