Szukałem, ale nie udało mi się zidentyfikować. Jeśli, gdzies było to sory i ... proszę o pomoc!
kto wie???
Collapse
X
-
Ten trzeci z pierwszego postu to Piotrków z czasów gdy był rozlewnią Suwałk.
Tak mnie się zdaje.Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2005-05-10, 19:12.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
drugi skan
1. Finlandia Oy Hartwall, 2. Zwierzyniec, 3. Węgry, Kobanyai Sorgyar BudapestGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A drugi z drugiego to niewątpliwie Zwierzyniec (spójrz w zbiorach kapsli w Perła - Zwierzyniec)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaTen trzeci z pierwszego postu to Piotrków z czasów gdy był rozlewnią Suwałk.
Tak mnie się zdaje.). To z całą pewnością rozlewnia Sulimar z Piotrkowa - obecnie browar Kiper.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam Kolegów,
Kieruję pytanie, być może trochę naiwne, ale liczę na szczerą odpowiedź, a w ostateczności przychylność …
Ostatnio na portalu aukcyjnym eBay była oferta pakietu etykiet polskich z jedną etykieta przedwojenną z Browaru Obywatelskiego w Starogardzie...-
Channel: Kolekcjonerstwo
2020-09-08, 08:59 -
-
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...-
Channel: Czechy
-
-
Ekstrakt 11.8*, alko 4.9%, IBU 27.
Piana - sporo na początku potem grubsza warstwa.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość na lagerowej owocowości.
Smak - słodkawe, nuta ziołowa (ciężko to zidentyfikować jakimś...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
-
Pełna nazwa lokalu to Leprechaun Pub Restaurante Cafeteria. To ważne, bo jest też klubodyskoteka Leprechaun
.
Nie mam pewności, czy to jest dobry adres - w każdym razie lokal mieści się na głównej ulicy imprezowej, dwa kroki od bazyliki - sanktuarium.
Spory lokal dość ciekawie...-
Channel: Ameryka Południowa
2023-02-05, 19:38 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment