Browar Bydgoski -filie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adamklym
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.09
    • 4

Browar Bydgoski -filie.

Witam.
    Czy na butelkach (porcelankach) przedwojennych mających swe odziały i filie w Bydgoszczy (Kuntersztyn,Żnin,Englisch Brunnen)były jakieś specjalne ukryte sygnatury?
    Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
    dadek
    Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
    2023-08-23, 00:48
  • darekd
    Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
    darekd
    Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
    2024-06-04, 01:53
  • majorrush
    prośba o identyfikację kufla
    majorrush
    Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
    2024-02-26, 22:21
  • darekd
    Wrocław, Strachowskiego 18, bre! bre!
    darekd
    Fajny, elegancki i przestronny sklep na Ołtaszynie, blisko Partynic.

https://brebre.com.pl/

Galeria alkoholi - wina, destylaty, whisky z tych rzadszych i pwa. Działa od 2018 (mają też filię w Kępnie - Wielkopolska).

Z piw spory wybór naszych kraftów,...
    2020-06-16, 23:56
  • AntonOS
    Sygnatury kapsli - pytania początkującego
    AntonOS
    Zabieram się za formalne uporządkowanie zbioru kapsli.
    Mam kilka pytań na temat sposobu ich identyfikacji.

O ile dobrze zrozumiałem, kapsle identyczne wizualnie, ale różniące się sygnaturą uznawane są za "różne".
    Chciałbym się upewnić, czy dobrze...
    2012-02-19, 15:58
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...