Pierwszy w górnym rzędzie to najprawdopodobniej Chiny a konkretniej browar z byłej portugalskiej kolonii Makau.Czwarty w drugim rzędzie to raczej też Chiny sądząc po alfabecie.
Spuchłem.
Większość rozkminiłem sam bez problemu. Te które zostały ale miały w miare orginalne napisy prawie wszystkie zidentyfikowałem oszukiwarką. Pozostały te przypadki cięższe. Z nich co prawda kilka podejrzewam skąd pochodzą np lew to być może Sri Lanka, OB chyba Chiny bo...
Może ktoś zbiera egzotyczne szkło? Szklanka chińskiego browaru TSINGTAO. wysokość około 15 cm, prawdopodobnie lata 90. Chętnie wymienię na coś z browaru Dojlidy lub ewentualnie sprzedam....
Otwarty w 2013 roku minibrowar Nbeer Pub znajduje się w zagłębiu ekskluzywnych butików, drogich restauracji i modnych knajp dla białasów i lokalnej bananowej młodzieży.
Nie zauważalny z zewnątrz Nbeer Pub jest wciśnięty w zakamarki małej galerii między fontanną a Starbucksem....
Browar restauracyjny Panda Brew znajduje się w Pekińskim piekle, w pobliżu stacji Beixinqao, fioletowej linii metra nr 5. W bliskiej odległości znajduje się również słynna Świątynia Lamy.
Trzypoziomowy lokal utrzymany jest w czarnej tonacji jak klub nocny. Czarny sufit, ściany, blat...
W ścisłym historycznym centrum niewielkiego, sześciomilionowego miasta Xian, leżącego w prowincji Shaanxi znajdziemy kameralny browar restauracyjny "Xian Brewery".
Minibrowar schowany jest przy cichej ulicy, biegnącej wzdłuż wielkiego muru miejskiego, będącego elementem dawnych...
Comment