W przesyłce ze szwajcarskiego browaru Feldschlossen dostałem min. podkładkę Carlsberga. Chciałbym wiadzieć do jakiego browaru ją przypisać - czy jakiś browar w Szwajcarii warzy Carlsberga czy tylko wchodzi w skład koncernu?
Szwajcarski Carlsberg?
Collapse
X
-
Sprawa jest trochę skomplikowana bo ten browar wchodzi w skład większej grupy gdzie obok browarów są i inne branże spożywcze. Może Ci pomoże ta strona Ja ją bym jednak zaliczył do szwajcarskich."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AldachNie jest to takie oczywiste. W przesyłce oprucz podkładek z browaru Feldschlossen były jeszcze podkładki z browarów Cardinal i Walliser. Być może jest to jedna grupa, ale to nie wyjaśnia pochodzenia podkładki Carlsberga.
Comment
-
-
Carlsberga na licencji w Szwajcarii warzy FeldschlosschenGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment