Kiper Suwałki czy Piotrków ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogobar
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.02
    • 31

Kiper Suwałki czy Piotrków ?

Mam problem z zakwalifikowaniem etykiety. Kapsel i krawatka wskazują ewidentnie na browar piotrkowski, jednak na kontrze wymienione są dwie możliwości : (cytat)
    A Suwałki
    B Piotrków Tryb
    To mogłoby określić producenta jednak przed datą zamiast tych kodów są literki SL.
    Czyli pasowałyby Suwałki. Czy ktoś potrafi pomóc?
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

spojrz w galerii na etykiety z Piotrkowa to sie zorientujesz co i jak, zreszta ten temat był już gdzieś wałkowany ale gdzie nie wiem....
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Pankracy
      Piotrków Trybunalski, Jana Matejki 5, Cappello pizza & burger
      Pankracy
      Niewielka knajpka w pawilone handlowym niedaleko pętli autobusowej przy ul. Słowackiego. Powstała w zeszłym roku w lokalu po sklepie mięsnym. W menu pizza, burgery, sałatki.

Jeżeli chodzi o piwo. Przekrój piw butelkowanych Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy. Jest też nalewak Olbrachta....
      2020-09-29, 09:04
    • Pendragon
      Policzmy wszystkie browary
      Pendragon
      Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
      Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
      Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
      Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...
      2018-04-23, 16:24
    • adam1975
      Zestaw etykiet browaru Kiper wymienie na inne
      adam1975
      Zwstaw etykiet z browaru Kiper wymienie na inne etykiety polskie lub zagraniczne.W zestawie znajdziecie:
      Złoty Kur-0,33+kontra (etykieta mała)
      Goldbraun-0,33+kontra -//-
      Kiper regionalny 0,33 -//-
      Bażant gold 0,33 -//-
      Piwo Jasne Mocne 0,33 -//-...
      2003-12-18, 16:49
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • dadek
      Piotrków Trybunalski, Twardosławicka 43, Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy
      dadek
      To już 4 lata jak na zachodnich rubieżach Piotrkowa powstał drugi po Toruńskim browar Jan Olbracht - tym razem nie restauracyjny a rzemieślniczy. Po 25 minutowym spacerze z dworca PKP stanąłem przed bramą zakładu 30.07.2018. Okolica już właściwie wiejska, niska zabudowa z ogrodami, ostatnie...
      2018-08-02, 22:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...