Porcelanka Browaru Czarnków

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hubert
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2001.06
    • 93

Porcelanka Browaru Czarnków

Jadąc dzisiaj rowerem przez Puszcze Notecką na leśnej drodze znalazłem dość starą jak mniemam i mocno zniszczoną porcelankę. Po wyczyszczeniu jej z piasku w środkowej cześci widoczne jest coś w kształcie gwiazdy, natomiast na dole po okręgu widnie słabo widoczny napis CZARNIKAU .
    Napisu w górnej cześci porcelanki niestety nie mogę odczytać, bo jest mocno wytarty.
    Gdyby ktoś wiedział coś więcej na temat porcelanek z Czarnkowa, proszę o info.
  • Czarnikau76
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2020.06
    • 1

spójrz pod światło pod kątem może to być porcelankaz wytwórni wód muneralnych otto lendt Czarnikau browar miał napis przez środek dampfbrauerei lub schlossbrauerei wody mineralne z browaru też nie pamiętam żeby miały gwiazdę
    Pozdrawiam

Comment

• Gdina
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.08
      • 109

Mięki ołówek, kredka i delikatnie raz przy razie. Patent z forum.

Comment

Related Topics

Collapse

• SupeR_PiwosZ
        Kamionka, (Czarnków) Pilsner Premium
        SupeR_PiwosZ
        Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)

Piwo jasne, pasteryzowane.

Ekstrakt: brak informacji.
        Alk.: 5,6% obj.

Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
        Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...
        2024-12-31, 21:45
      • Obywatel1978
        Kamionka, [Czarnków] Noteckie Jasne
        Obywatel1978
        Oto mój wczorajszy wieczór piwny Najbardziej - tak jak od zawsze - podeszło mi właśnie jasne pełne z czerwoną nalepką. Bardzo smaczne piwo, o naturalnym smaku, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Kolor ciemne złoto. Piana i lacing wręcz imponujący. Wysycenie CO2 tradycyjnie słabe, ale...
        2024-07-06, 17:11
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Czarnków, Czarnków ul. Browarna 1
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-18, 22:28
      • dadek
        Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
        dadek
        Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
        Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
        2022-10-26, 22:37
      • pebejot
        Węgry, Budapest, Akácfa u. 54-56, Ruin Brew
        pebejot
        Nowy browar restauracyjny w węgierskiej stolicy znajduje się w knajpiano-imprezowej części miasta, gdzie każdego wieczoru spotyka się mnóstwo międzynarodowej młodzieży.
        Ruin Brew mieści się w jednej z kamienic, a jego wnętrze wkomponowuje się w styl obecnego trendu - surowy wystrój...
        2022-04-11, 11:43
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...