Mocna Perełka, Świdnik

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Mocna Perełka, Świdnik

Od dawna posiadam w swoim zbiorze etykiete z piwa Mocna Perełka podobną do id=3079, z tą jednak różnicą, ze w zawartości ekstraktu, ostatnia cyfra 5, ta po przecinku jest przerobiona flamastrem na 0. Ponieważ istniała również Mocna Perełka o zawartości ekstraktu 15,0%, zawsze uważałem że jest to autentyczna browarowa przeróbka, podobna do nastemplowania zmiany parametrów. Jednak, kiedy zauważyłem, że podobnej etykiety nie ma ani w dziale kolekcjonerstwo, ani na stronie Sopisty, jestem skłonny uważać że mój rzadki okaz moze być amatorskim wytworem jakiegoś posiadacza flamastra.
    Czy ktoś widział lub ma może podobny okaz,albo przynajmniej własne zdanie na jego temat?

Related Topics

Collapse

• dadek
    Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
    dadek
    Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
    2024-05-12, 23:57
  • dadek
    Praha-Klukovice, Do Klukovic 305, Pivovar Prokopák
    dadek
    Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
    2022-10-02, 03:57
  • chmielakikrasnystaw
    Chmielaki Krasnostawskie 2019
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
    PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Primator Pumpa – Pivovar...
    2019-08-07, 12:51
  • dadek
    Chorwacja, Zagrzeb, Slavonska avenija 22f, The Garden Brewery
    dadek
    Browar odwiedziliśmy 18.08.2020 czyli będzie to wakacyjne wspomnienie. Relację pewnie bym wrzucił wcześniej jednak przenosiny browar.biz na nowy serwer zablokowały wszelkie działania.

Slavonska avenija jest jedną z najdłuższych (około 12 km) arterii chorwackiej stolicy. Jednak...
    2021-02-23, 01:58
  • dadek
    Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
    dadek
    30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
    Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
    2024-05-23, 23:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...