Strasznie mnie to nurtuje. Co prawda z litrowym kuflem FAXE'a nie ma problemu, ponieważ można go było uzyskać w promocjach z importowanym piwem. Co jednak ze szklankami FAXE'a? Jedną ze złotym logo widziałem w promocji do piw (tego i tego) z Van Pura. Drugą, z zielonym logo kupiłem wraz z piwem importowanym, ale... Ale na obu szklankach jest sygnatura Krosna. Należy więc je zaliczyć jako polskie kolektybilia? A jeżeli tak, to czy do Van Pura, czy jako szklanki piwne ale niebrowarowe (no bo wykonane w Polsce i na rynek polski ale zarówno do piwa warzonego w Polsce jak i importowanego).
Czy szklanki FAXE'a to polskie kolektybilia.
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum(...)Co jednak ze szklankami FAXE'a? Jedną ze złotym logo widziałem w promocji do piw (tego i tego) z Van Pura. Drugą, z zielonym logo kupiłem wraz z piwem importowanym, ale... Ale na obu szklankach jest sygnatura Krosna. Należy więc je zaliczyć jako polskie kolektybilia? A jeżeli tak, to czy do Van Pura, czy jako szklanki piwne ale niebrowarowe (no bo wykonane w Polsce i na rynek polski ale zarówno do piwa warzonego w Polsce jak i importowanego).
Nie wiem czy wiesz, ale huta Krosno jest dużym producentem szklanek/pokali do piwa. Z sygnaturą Krosna widziałem mnóstwo szkieł piwnych w krajach m.in. Rosja, Hiszpania, Anglia, Niemcy itd. Czy to także byś w tym wypadku zaliczył do polskich kolektybiliów? Raczej nie!Comment
-
No właśnie i w tym cały problem. Czuję, że wątpliwości będzie coraz więcej a nie coraz mniejComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_FPoprostu dostaliśmy pewną ilość szkła do promocji piwa butelkowego Faxe.Comment
Comment