A więc wkładam ją do Jędrzejowa, choć żadnego innego "Lorda" z Jędrzejowa nie widziałem, a z Zielonej Góry owszem. Na podobnej zasadzie sugestia dotycząca poprzedniej etykiety (Lublin nr 2 sprzedawał piwo o nazwie "Markowe") moze w tej sytuacji również być błędnym tropem.
Identyfikacja etykiet (Polska)
Collapse
X
-
obstawiam Bojanowo lub Czarnków ale tylko obstawiam jako nie mający dostępu do rynku polskich nowości. Niech bedący na bieżąco postawią tutaj kropkę nad i.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Może ktoś wie gdzie obecnie (2021) ważą kontraktowcy z browarów Revolta; Wiślany; Harpagan; Funky Fluid, Absztyfikant, Kraft Lab, Polanin; Brodacz , Szpunt ? Od ponad dwudziestu lat zbieram etykiety i coraz bardziej denerwuje mnie nie przyznawanie się gdzie się waży piwo. Jeżeli ktoś coś...
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Podpowiedzcie gdzie były warzone te piwa?
Co do Bierhalle to pytanie czy to są etykiety z Warszawskiej Arkadii czy z innej lokalizacji? A może ogólnie dla wszystkich Bierhalle?
Bez bazy klekcjonerskiej na Browar.biz to jak bez ręki....1 Photo-
-
-
Cześć,
Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:
1. Czy takie porcelanki występowały...1 Photo-
Channel: Historia
-
-
Witam wszystkich pasjonatów piwa i nie tylko
Przymierzam się do sprzedania swojego zbioru etykiet, co oznacza, że mogę go sprzedać, ale nie mam noża na gardle i nie muszę. W skład tego co posiadam wchodzą tak jak mniej więcej na zdjęciach:
- etykiety powklejane w 4 segregatorach
...5 Photos-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-09-25, 16:09 -
-
Bardzo proszę Kolegów o państwo i browar. ...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment