Amunds Pilsner z browaru Mack Bryggeri z miejscowości Tromsø
Bombadilowe z etykietami perypetie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermannAltmeister to Brauerei Tivoli GmbH - Duesseldorf
Comment
-
-
Altmeister to napewno etykieta z browaru Schlosser w Dusseldorfie. Sam dostałem taką etykietę z tego browaru. Dowodem też może być kapsel tego piwa sklasyfikowany w tym browarze przez jednego z kolekcjonerów: http://www.kronkorken-kollektion.de/gal_dd_nrw.html
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryxnie ma takiego browaru w Dusseldorfie, Tivoli był w Krefeld ale z tego co pamiętam został zamknięty, a markę przejął pewnie któryś z browarów w Dusseldorfie
Co do Gruben Gold - może też jakies fuzje, przejęcia czy "cóś" nastąpiło.Last edited by biermann; 2006-09-13, 17:45."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryxnie ma takiego browaru w Dusseldorfie, Tivoli był w KrefeldPoszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13Zaraz, zaraz... Ja (podobnie jak biermann) mam kontrę od piwa MATERNUS PREMIUM PILSENER, a na niej jak byk stoi napisane: Brauerei Tivoli GmbH Dusseldorf. Znaczy, że- może i nie ma Tivoli w Dusseldorfie, ale napewno był.
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukiperBrowar Tivoli w Dusseldorfie napewno istniał. Z listy browarów niemieckich którą posiadam (stan na 2000 rok) browar w niej był zaznaczony jako zamknęty a etykieta jest zapewne nowsza. Tak więc wg mnie powinna być zaliczona do Schlossera. ale w sumie możesz zaliczyć wg swojego uznania . Ja pokazałem tylko, że sam dostałem taką etykietę z tego browaru i że inni np. kolekcjonerzy niemieccy liczą ją do Schlossera.
pozdrawiam
Inna sprawa to istnienie browaru Tivoli w Dusseldorfie. Wszystko wskazuje na to, że jednak taki byłPoszukuję
Comment
-
-
Przedewszystkim każde z tych państw ma własny język na etykietach W większości etykiet można też zwrłcać uwagę na 3 pierwsze cyfry kodów kreskowych mówiące o kraju pochodzenia piwa.Ale fakt że mi też się mylą te kraje zwłaszcza Łotwa i Estonia. Z Litwą jest łatwiej. Mimo to zbiór jakoś uporządkowalem. Stare , duże browary 100sunkowo łatwo się identyfikuje. Problem jest z nowopowstałymi mikrobrowarami ktore obrodziły dosyć licznie jak na tak małe kraje ale i te na upartego można rozkminić korzystając z wyszukiwarki lub spisu browarów na stronie beerme.com.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperPrzedewszystkim każde z tych państw ma własny język na etykietach.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperW większości etykiet można też zwrłcać uwagę na 3 pierwsze cyfry kodów kreskowych mówiące o kraju pochodzenia piwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CooperAle fakt że mi też się mylą te kraje zwłaszcza Łotwa i Estonia. Z Litwą jest łatwiej. Mimo to zbiór jakoś uporządkowalem. Stare , duże browary 100sunkowo łatwo się identyfikuje. Problem jest z nowopowstałymi mikrobrowarami ktore obrodziły dosyć licznie jak na tak małe kraje ale i te na upartego można rozkminić korzystając z wyszukiwarki lub spisu browarów na stronie beerme.com.Last edited by Bombadil13; 2006-09-13, 21:06.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13A ja raczej nie amm problemu z Estonią, gorzej wychodzi mi z Litwą i Łotwą. I co czynić, gdy na jednej etykiecie figuruje łotewski CESU ALUS i litewski RAGUTIS, a ja nijak nie rozumiem co oni oprócz tego tam napisali?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13A byłbyś tak miły i wskazał te cyfry. Byłaby to dla mnie cenna podpowiedź.(Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper3 pierwsze cyfry kodów kreskowych mówiące o kraju pochodzenia piwa
litva 477
Lotyšsko 475
Chętnie nawiążę wymianę etykiet
Bronislav Gorčík
chrpova 457
54102 Trutnov-Czechy
Comment
-
-
Chętnie nawiążę wymianę etykiet
Bronislav Gorčík
chrpova 457