D7 - to nie jest podstawka PIWNA!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • panbibi
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2003.10
    • 27

D7

Witam, po długiej przerwie wracam do tematu D7 - wino czy piwo? Znalazłem puszkę od owego trunku i wg mnie, jak pisałem wcześniej było to wino, a konkretnie "napój winopochodny owocowy, biały gazowany" jak głosi opis na puszce. Była też naklejona akcyza, jak wcześniej pisałem. Może późnie były inne wersje tej puszki, ale tą o której pisałem zamieszczam na zdjęciach.

Pozdrawiam
    Attached Files

Comment

• remfire
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1334

No i doczekałem się.....
      Nie muszę odklejać naklejki , aby dowiedzieć się co się skrywa pod nią
      Fajnie wygląda puszka z akcyzą Na szczęście na piwie ich jeszcze nie ma , ale skoro są pomysły o zamieszczaniu napisów mówiących o szkodliwości spożywania alkoholu , to kto wie co może być .
      Ale do rzeczy. D7 to dość ciekawy przypadek pokrewieństwa ( poprzez puszkę) wina i piwa - bo mamy już przecież dowody na istnienie zarówno wina jak i piwa w prawie identycznych puszkach. Czy ktos orientuje się czy bywały inne, podobne temu przypadki ?

Comment

• Alphonse
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.06
        • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
        (...) D7 to dość ciekawy przypadek pokrewieństwa ( poprzez puszkę) wina i piwa - bo mamy już przecież dowody na istnienie zarówno wina jak i piwa w prawie identycznych puszkach. Czy ktos orientuje się czy bywały inne, podobne temu przypadki ?
        Wprawdzie nie puszki, ale PET 0,9L.
        Napitek "Seniorita" z Piotrkowa Tryb., kiedyś to było formalnie wino, w tym roku jest to formalnie piwo - a w smaku jest to wino typu alpaga. Zaraz spróbuję toto zamówić i dam ew. foto.

Podobny przypadek to drink wódczany "Sobieski" GŻ, dwa lata temu sprzedawany na koncesji piwnej.

Rzecz cała wynika zapewne z faktu, że jest dużo sklepów, które mają koncesję tylko na "piwo i napoje alkoholowe do 4,5%".

Comment

• remfire
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1334

temat stary, ale dla uzupełniena trzeba dodać, że nareszcie można sobie obejrzeć również puszke D7, w wersji o której wspominał Kruger_nr1, czyli tej która była juz robiona specjalnie dla piwa (bez naklejki):
          Last edited by remfire; 2008-04-02, 21:02.

Comment

Przetwarzanie...
          X