D7 - to nie jest podstawka PIWNA!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ceniu
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.11
    • 20

D7 - to nie jest podstawka PIWNA!

Witajcie
    przy zdjęciu podstawki D7 ID 8490, 21450 na forum juz pisałem, ale myślę, że tu też powinna się ta informacja znależć. Podstawka ta nie jest PODSTAWKĄ PIWNĄ !!!!!!!!!

Owszem producentem jest Piotrków Trybunalski Browar Kiper ( czytaj Sulimar alias Winiarnia Wimar ) jest to podstawka z WINA !!!!! puszkowego 0,5 l o smaku cytrynowym podobnym do piwa Cooler.

Osobiście je piłem ( wino) z pierwszej serii ( sąsiad pracował tam 7 lat ) była to bardzo krótka seria.

pozdrawiam z Przykrością ceniu
  • remfire
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1334

Czy o tej puszce mówisz ?

Comment

• ceniu
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.11
      • 20

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
      Dokładnie tak Kolego. Właśnie o nią chodzi.

pozd Ceniu

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

trudno mi sobie wyobrazić, że te osoby, które na forum opisały ten produkt nie poznały, że to nie piwo - zwłaszcza, że jedną z nich jest ART. browary, zwłaszcza Kiper produkują czasem dziwne trunki, ale jeśli w składzie jest 50 % brzeczki piwnej można je traktować jako piwo (choć bardziej jako napoje piwne). w tym przypadku, sądząc także po opisie na puszce było to piwo.

Comment

• ceniu
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.11
          • 20

Witajcie ponownie
          z związku z tą dyskusją zapytałem kolegi , który tam pracował ( DEFINYTYWNIE STWIERDZIŁ , że to było WINO jak dobrze pamięta typu francuskiego "Cider" co do pisowni nie jestem pewien ( wino produkowanego z jabłek, samkowego innego od robionego z winogron)

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Napewno w składzie tego wina nie było brzeczki piwnej? Pytam, bo kiedyś jakiś inny producent piotrkowski produkował Piwo Ciemne Mocne typu angielskiego sprzedawanego w winnych butelkach 0.75l.
            Jeśli brzeczki nie było to masz rację, jesli była, można podciągnąć pod napój piwny

Dyskusja na ten temat była tu:
            Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ceniu
              Witajcie ponownie
              z związku z tą dyskusją zapytałem kolegi , który tam pracował ( DEFINYTYWNIE STWIERDZIŁ , że to było WINO jak dobrze pamięta typu francuskiego "Cider" co do pisowni nie jestem pewien ( wino produkowanego z jabłek, samkowego innego od robionego z winogron)
              Nie czuję się, wbrew opinii pewnego wielokrotnie przechmielonego chama, specjalistą ale:
              1. Cydr ma chyba więcej wspólnego z kulturą anglosaską niż francuską.
              2. Zawartość alk. wskazuje raczej, że bliżej mu do piwa niż do wina.
              3. BJCP (Beer Judge Certification Program) obejmuje Cider tak więc jest on zaliczany conajmniej do napojów piwopodobnych.

Comment

• kony
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.08
                • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                3. BJCP (Beer Judge Certification Program) obejmuje Cider tak więc jest on zaliczany conajmniej do napojów piwopodobnych.
                chociaż...
                New England-Style Cider - Should use wild or wine yeast only.
                więc może jednak wino ?

Comment

• ceniu
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.11
                  • 20

Nie podobam mi się, że KTOŚ NAZYWA MNIE WIELOKROTNIE PRZECHMIELONYM CHAMEM - nawet jakby był to sam prezydent - czy ktokolwiek inny ( miałem nadzieję, że są w tym gronie ludzie poważni a nie poważnie PODCHMIELENI !!!

Comment

• gisou
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.05
                    • 230

... miałem nadzieję, że są w tym gronie ludzie poważni a nie poważnie PODCHMIELENI !!!
                    W tym momencie chyba zbytnio uogólniasz.

Comment

• kony
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.08
                      • 1701

Nie podobam mi się, że KTOŚ NAZYWA MNIE WIELOKROTNIE PRZECHMIELONYM CHAMEM - nawet jakby był to sam prezydent - czy ktokolwiek inny ( miałem nadzieję, że są w tym gronie ludzie poważni a nie poważnie PODCHMIELENI !!!
                      To nie było o Tobie !!!
                      Nawiązałem do pewnej sytuacji, która miała miejsce kilkanaście dni temu, kiedy to pewien cham właśnie wyzywał mnie między innymi od specjalistów, ale nie tylko.

Comment

• ceniu
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.11
                        • 20

Przepraszam oczywiście dotyczyło to poprzedniej wypowiedzi skierowanej do mnie.

pozd Ceniu

Comment

• ceniu
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2006.11
                          • 20

Nie widziałem tej wypowiedzi i przyjąłem ją do siebie. Nie jestem obrażalski, ale to mnie osobiście ubodło i stąd moja odpowiedz. ZRESZTĄ JUZ ZAPOMINAŁEM

POZD CENIU

Comment

• mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

Czas przejść do tematu.
                            Podobno była to krótka seria wina jak i piwa. A co pisze na puszce-bo mam za ciemny monitor i nic nie widze.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• ceniu
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2006.11
                              • 20

Wycofana z powodu za dużej zawartości chyba "kwasku cytrynowego" bo przed upłynięciem terminu przydatności należało ja sprzedać, bo wyżerała puszki.

Comment

Przetwarzanie...
                              X