kilka kufli piwnych
Collapse
X
-
Last edited by abernacka; 2006-12-24, 13:29. -
Istnieje świetna strona do identyfikacji birofiliów nazywa sie www.google.com - polecam!pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
hmm... drogi grzeber-ku... korzystałem z tej strony juz nie jeden raz... czasem okazywała sie bardzo przydatna... lecz jesli chodzi o identyfikacje kufli zagranicznych to leże na całej lini... powód - mała znajomość języków obcych... co prawda z samych obrazków można się wiele dowiedzieć... mi głównie chodzi o stwierdzenie faktu czy dany kufel okolicznościowym i tym podobne... pozdrawiam :-]szymek69Comment
-
A wiec dobrze jeżeli ciebie to zadowoli. Trzy pierwsze kufle to typowa masówka nic niewarta jedynie ostatni jest w pewnym sensie coś wart. Pochodzi on z browaru restauracyjniego z rejonu Bamberg w Niemczech.Comment
-
wracając jeszcze do kufla carlton stout melbourne to zgodzę się z 'abernacka' iż jest to masówka... na spodzie kufla znajduje się napis "webb exclusive taiwan"... kufel zakupiony został w londynie na targu staroci...szymek69Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szymek69hmm... drogi grzeber-ku... korzystałem z tej strony juz nie jeden raz... czasem okazywała sie bardzo przydatna... lecz jesli chodzi o identyfikacje kufli zagranicznych to leże na całej lini... powód - mała znajomość języków obcych... co prawda z samych obrazków można się wiele dowiedzieć... mi głównie chodzi o stwierdzenie faktu czy dany kufel okolicznościowym i tym podobne... pozdrawiam :-]pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
Comment