Witam i proszę o pomoc w zidentyfikowaniu kufla Brackiego o pojemności 0,5l. Na spodzie kufla wygrawerowana jest nazwa huty szkła (chyba?) Dąbrowa. Z góry dziękuję!
Identyfikacja kufla Brackiego
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcoWitam i proszę o pomoc w zidentyfikowaniu kufla Brackiego o pojemności 0,5l. Na spodzie kufla wygrawerowana jest nazwa huty szkła (chyba?) Dąbrowa. Z góry dziękuję!
Nie wiem co więcej można tu identyfikować.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeberJest to przedwojenny kufel z Browaru Zamkowego w Cieszynie.
Nie wiem co więcej można tu identyfikować.Comment
-
Mi udało się jedynie zidentyfikować, że jest to BARDZO ŁADNY kufel przedwojennyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcoTeż mi się podoba, zwłaszcza że po pierwsze lubię Brackie a po drugie dostałem go pod choinkę . Z tego co wiem to został kupiony w antykwariacie w Cieszynie, tym blisko rynku (niestety nie pamiętam ulicy).
Generalnie: to bardzo ładny prezent. Musiałeś być bardzo grzeczny w roku 2006, skoro św. Mikołaj tak Cię docenił?Comment
-
Ulica Szeroka (dochodząca do poczty) - jeśli to ten antykwariat o którym myślę...Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
Comment