W Swej kolekcji mam 2 szklaneczki, wiem, że są one bardzo stare, starsze ode mnie czyli ponad 20l. Interesuje mnie niej więcej wiek każdej z tych szklanek i jeśli jest to możliwe to mniej więcej ich wartość kolekcjonerska.
Wiek szklanki?
Collapse
X
-
Szkło 20-letnie, to praktycznie nówki.
Porównując kształty obu szklaneczek (identyczne) stawiam na to, że jest to samoróbka jakiegoś polskiego rzemieślnika z lat 80-tych. Z racji wieku nie możesz pamiętać nawet schyłkowego okresu komuny. Spytaj więc rodziców co było dokupienia w sklepach tzw. prywaciarzy. Wartość kolekcjonerska tych szklanek na pewno jest ogromna, jak każdego gadżetu z tamtego czasu. Wartość rynkowa, to pewnie do 5 zł za sztukę.
A nawet gdyby były prawdziwe, to z racji pochodzenia z bardzo dużego browaru i swojej "młodości" są relatywnie popularne. A jak są popularne, to nie mogą być drogie.
-
-
Możliwe, Te szklanki dostałem od Babci. Ona mówi iż są one z roku około 1974 wtedy gdy Polacy osiągali wysokie wyniki w piłce nożnej. Ale sami wiecie jak jest z pamięcią starszych ludzi. BANKOWO MAJĄ PONAD 30Szkło, tak małe a daje tyle radości !!!!!!!!!!
Comment
-
-
Nie zarobisz na nich. Takich szklanek mam 6, czyli z Twoimi jest ich minimum 8 (bo nie mam takich wzorów jak pokazałeś) i nawet nie zaliczam ich do swojej kolekcji. Na Allegro pojawiają się serie od 4 do 8 sztuk podobnych szklanek i żadko cena takiego zestawu przekracza 10zł. Jest to zwykła tania imitacja szkła piwnegoJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KwAsU_plJesteście tego pewni ?? A nie wiecie czy w Carlsbergu dowiedziałbym się czegoś więcej ??
Comment
-
Comment