Etykiety Kaiser Premium

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zdezo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.09
    • 28

Etykiety Kaiser Premium

Szukając w dziale kolekcjonerstwo etykiet piw o nazwie Kaiser pokazuje mi się tylko etykieta z browaru tyskiego. Przeszukując dalej przez Google trafiłem jeszcze na Van Pur i tam znalazłem jedną z etykiet Kaisera, ale nie mogę znaleźć takiej, której obrazek dołączam. Z jakiego to browaru?
    Attached Files
    Kasztelan - the best of beers
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Wiedeń bądź Innsbruck, bez kontry w jej przypadku tego się nie dowiesz
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Piwo z taką etykietą robi kilka austriackich browarów. Starsze etykiety nie nastręczają problemow z identyfikacja bo mialy podane konkretne miejsca produkcji. Teraz oczywiscie zgodnie ze światowymi trendami miejsce produkcji jest utajnione - najprawdopodobniej nazwa grupy piwowarskiej była umieszczona na kontrze ktorej nie masz. Niestety nie mam przy sobie swojego zbioru etykiet z Austrii ale pisząc tak z pamięci to wiem ze na pewno piwo to warzy(ł) wiedeński Schweater i browary w Linzu i Wieselburgu. Tak przynajmniej było w latach 90.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

albo faktycznie tak jak napisal Becik (klepalem swoj post gdy pojawił się Jego) może byc to jeszcze Insbruck. Nie jestem pewien czy jeszcze i inne browary też tego nie warzą. Na początku maszynowego nadruku daty spożywki widzę literkę "L" - być może oznacza ona browar w Linz ? Ja bym to uznał roboczo jako Wiedeń gdyz tam był chyba macieżysty browar - sprawca całego zamieszania.
        Last edited by Cooper; 2007-03-19, 17:27.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Jest to napewno wzór austriacki importowany do Włoch.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• zdezo
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2004.09
            • 28

KAISER PREMIUM

Dzięki za wszelkie podpowiedzi, najbardziej mnie przekonuje L jak Linz. Tym bardziej że browar Brau Union AG jest w Linzu.
            Kasztelan - the best of beers

Comment

• Bombadil13
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
              Jest to napewno wzór austriacki importowany do Włoch.
              Tylko i wyłącznie do Włoch, czy między innymi do Włoch? Napisz proszę Beciku po czym to poznajesz
              Poszukuję

Comment

Przetwarzanie...
              X