Szukając w dziale kolekcjonerstwo etykiet piw o nazwie Kaiser pokazuje mi się tylko etykieta z browaru tyskiego. Przeszukując dalej przez Google trafiłem jeszcze na Van Pur i tam znalazłem jedną z etykiet Kaisera, ale nie mogę znaleźć takiej, której obrazek dołączam. Z jakiego to browaru?
Etykiety Kaiser Premium
Collapse
X
-
Wiedeń bądź Innsbruck, bez kontry w jej przypadku tego się nie dowieszGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Piwo z taką etykietą robi kilka austriackich browarów. Starsze etykiety nie nastręczają problemow z identyfikacja bo mialy podane konkretne miejsca produkcji. Teraz oczywiscie zgodnie ze światowymi trendami miejsce produkcji jest utajnione - najprawdopodobniej nazwa grupy piwowarskiej była umieszczona na kontrze ktorej nie masz. Niestety nie mam przy sobie swojego zbioru etykiet z Austrii ale pisząc tak z pamięci to wiem ze na pewno piwo to warzy(ł) wiedeński Schweater i browary w Linzu i Wieselburgu. Tak przynajmniej było w latach 90.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
albo faktycznie tak jak napisal Becik (klepalem swoj post gdy pojawił się Jego) może byc to jeszcze Insbruck. Nie jestem pewien czy jeszcze i inne browary też tego nie warzą. Na początku maszynowego nadruku daty spożywki widzę literkę "L" - być może oznacza ona browar w Linz ? Ja bym to uznał roboczo jako Wiedeń gdyz tam był chyba macieżysty browar - sprawca całego zamieszania.Last edited by Cooper; 2007-03-19, 17:27.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Jest to napewno wzór austriacki importowany do Włoch.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment