Wilhelm Ohlen Stettin

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aygon
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.03
    • 35

Wilhelm Ohlen Stettin

Trafiłe w moje ręce butelka z taka porcelanką (boczne zamknięcie). Butelka jasnozielona bez żadnych tłoczań. Nigdzie nic nie znalazłem o rzeczonym Wilhelmie. Ktoś pomoże?
  • Aygon
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.03
    • 35

Nojuz mam, szukałem Wilhelma pod browarami a on prowadził skład alkoholi importowanych. Jego lokal, "Weinstuben Wilhelm Ohlen" przy Paradeplatz (Niepodległości) to dawna słynna restauracja "Bajka". No ale jak ktoś coś jeszcze moze dorzucić to się nie obraże .

Comment

• ARTHUR
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aygon
      Nojuz mam, szukałem Wilhelma pod browarami a on prowadził skład alkoholi importowanych. Jego lokal, "Weinstuben Wilhelm Ohlen" przy Paradeplatz (Niepodległości) to dawna słynna restauracja "Bajka". No ale jak ktoś coś jeszcze moze dorzucić to się nie obraże .

Restauracji-BAJKA niestety juz niema teraz bedzie(jest w remoncie)restauracja Vienna

Comment

• Aygon
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.03
        • 35

Tak, swoja drogą głupi byli że nie przejeli razem z nazwą, w końcu to była już marka i kazdy kojarzył o jaki lokal chodzi.

Comment

Related Topics

Collapse

• Uszat30
          Porcelanki Stettin odkupie lub wymienie.
          Uszat30
          Poszukuje porcelanek/butelek z Stettin. Wymienie sie za inne porcelanki lub odkupie. Czego szukam z porcelanek miedzy innymi:
          H. Zimermmann Gotzlow/Bolinken
          K. Sydow
          Franz Theel Stolzenhagen
          H. Wegener
          F. Wegner
          Dr. C.L. Weitze
          B. Schulz Zullchow
          ...
          2019-10-18, 16:44
        • dadek
          Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
          dadek
          Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
          2023-12-08, 02:06
        • ART
          Szwecja, Karlskrona, Ronnebygatan 38, Imperial Brygghus
          ART
          Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
          2023-10-17, 19:06
        • krechj
          Wprowadzenie do siebie i baru oraz szukanie informacji i zdjęć związanych z Browarem
          krechj
          Witajcie przyjaciele!

Pomyślałem, że się przedstawię, jestem z Minnesoty w USA i prowadzę badania nad moimi przodkami, którzy wyemigrowali tu z Niemiec. Podczas badań odkryłem Browar Krech, i chociaż związek jest odległy, to wciąż jest to niesamowite znalezisko dla takiego...
          2020-08-31, 17:48
        • Piwowar
          Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
          Piwowar
          Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
          2020-06-14, 12:27
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...