Trafiłe w moje ręce butelka z taka porcelanką (boczne zamknięcie). Butelka jasnozielona bez żadnych tłoczań. Nigdzie nic nie znalazłem o rzeczonym Wilhelmie. Ktoś pomoże?
Wilhelm Ohlen Stettin
Collapse
X
-
Nojuz mam, szukałem Wilhelma pod browarami a on prowadził skład alkoholi importowanych. Jego lokal, "Weinstuben Wilhelm Ohlen" przy Paradeplatz (Niepodległości) to dawna słynna restauracja "Bajka". No ale jak ktoś coś jeszcze moze dorzucić to się nie obraże.
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AygonNojuz mam, szukałem Wilhelma pod browarami a on prowadził skład alkoholi importowanych. Jego lokal, "Weinstuben Wilhelm Ohlen" przy Paradeplatz (Niepodległości) to dawna słynna restauracja "Bajka". No ale jak ktoś coś jeszcze moze dorzucić to się nie obraże.
Restauracji-BAJKA niestety juz niema teraz bedzie(jest w remoncie)restauracja ViennaComment
Related Topics
Collapse
-
Poszukuje porcelanek/butelek z Stettin. Wymienie sie za inne porcelanki lub odkupie. Czego szukam z porcelanek miedzy innymi:
H. Zimermmann Gotzlow/Bolinken
K. Sydow
Franz Theel Stolzenhagen
H. Wegener
F. Wegner
Dr. C.L. Weitze
B. Schulz Zullchow
...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
-
Channel: Szwecja
2023-10-17, 19:06 -
-
Witajcie przyjaciele!
Pomyślałem, że się przedstawię, jestem z Minnesoty w USA i prowadzę badania nad moimi przodkami, którzy wyemigrowali tu z Niemiec. Podczas badań odkryłem Browar Krech, i chociaż związek jest odległy, to wciąż jest to niesamowite znalezisko dla takiego...-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.
Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment