Pomorskie z Grudziądza?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zdezo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.09
    • 28

Pomorskie z Grudziądza?

Zastanawiam się dlaczego etykieta piwa Pomorskiego (nr id 7847) jest przypisana do browaru w Grudziądzu, skoro wydrukowany na niej jest napis Kujawiak Browary Bydgoskie?
    Kasztelan - the best of beers
  • zdezo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.09
    • 28

sorki ale oczekuję wciąż na odpowiedź
    Kasztelan - the best of beers

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9224

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zdezo
      Zastanawiam się dlaczego etykieta piwa Pomorskiego (nr id 7847) jest przypisana do browaru w Grudziądzu, skoro wydrukowany na niej jest napis Kujawiak Browary Bydgoskie?

Kilka lat temu Grudziądz wchodził w skład Browarów Bydgoskich. I to piwo właśnie w Grudziądzu było wytwarzane
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Spożywałem nawet to cudo kiedyś i zapadło mi w pamięci z powodu niewypijalności jak zresztą większości w tam tych czasach piwek z Grudziądza.

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • dadek
          Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
          dadek
          Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
          2022-11-07, 01:04
        • becik
          Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
          becik
          autor: Marek Szajerka
          Data odczytu: 25.03.2015
          BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
          2015-03-28, 17:58
        • snorre
          Gdzie w Bydgoszczy piwa z Grudziądza?
          snorre
          Nie miałem jeszcze okazji pić piw z Grudziądza, a są tak chwalone. W Poznaniu ich nie uświadczysz, więc stwierdziłem, że w Bydgoszczy, która jest geograficznie bliżej Grudziądza coś powinno się znaleźć. Jako że bywam w Bydzi mniej więcej co 2 tyg. w soboty, byłbym wdzięczny gdyby...
          2007-02-14, 15:55
        • chmielakikrasnystaw
          Chmielaki Krasnostawskie 2019
          chmielakikrasnystaw
          KONSUMENCKI KONKURS PIW
          49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
          PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
          Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
          1. Primator Pumpa – Pivovar...
          2019-08-07, 12:51
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...