I co to za browar #3
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Napisałem, spytaj sie innych kolekcjonerów co sądzą na ten temat.
Jak nie umiesz prowadzić dialogu to pisząc Twoim językiem: "Daj se spokój"Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Akurat w tym wypadku krawatka jest miarodajna.
Czemu na póxniejszych Wikingach Brok nie pisze Browar Połczyn Zdrój?
Czy w tym czasie w Koszalinie były euro?
Skoro jesteś tak wszystkiego pewien to czemu nie odpowiedziałeś koledze z Czech?
Czasem się zastanawiam czy nie sprzeczasz się dla samej zasady sprzeczania, zasugerowałem, zapytaj się innych kolekcjonerów, co oni sądzą na ten temat.
Uważam ten wzór to Połczyn, a dla mnie mozesz nawet sądzić, że ziemia jest płaska - w Twoje poglądy i zdanie ingerowac nie chcę i nie mam zamiaru.
-Spytaj się w browarze może oni wiedzą bo ja nie.A może po proetu było to już piwo z Koszalina a napis Połczyn Zdrój był swego rodzaju łagodnym przejściem z Połczyna na Koszalin.
-Czy były euro? Nie pamiętam ale Rtbnik i Jędrzejów miały na pewno.
-Bo Ty byłes pierwszy a ja i tak napisałem tylko w innym tonie i za to przepraszam.
Czy te odpowiedzi cię zadawalają? Jeżeli tak to Ty mi odpowiedz dlaczego napis z krawatki jest ważniejszy niż ten z kontry? Skoro na kontrze pisze nazwa koncernu i nazwa i adres browaru.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Koledzy drodzy - tak się składa, że ta etykieta była lepiona pod koniec działalnosci w Połczynie, a potem ten sam wzór był w Koszalinie bo po prostu mieli jeszcze jego zapas.
A wy byście chcieli żeby wszystko było jednoznaczne - to tak jakby Lecha robili tylko w Poznaniu, Gronie tylko w Tychach, a Żubr był tylko z puszczy.Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-05-14, 18:46.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Osobiście jednak zaliczam to do Połczyna ponieważ tam był oryginalnie Wiking z tą etykietą robiony.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
- Ja uważam,że nie jest miarodajna.
-Spytaj się w browarze może oni wiedzą bo ja nie.A może po proetu było to już piwo z Koszalina a napis Połczyn Zdrój był swego rodzaju łagodnym przejściem z Połczyna na Koszalin.
-Czy były euro? Nie pamiętam ale Rtbnik i Jędrzejów miały na pewno.
-Bo Ty byłes pierwszy a ja i tak napisałem tylko w innym tonie i za to przepraszam.
Czy te odpowiedzi cię zadawalają? Jeżeli tak to Ty mi odpowiedz dlaczego napis z krawatki jest ważniejszy niż ten z kontry? Skoro na kontrze pisze nazwa koncernu i nazwa i adres browaru.
Wracają do Twojego ostatniego pytania czy napis z kontry jest mniej ważny niz ten z krawatki? Czemu Koszalin miałby używać nazwy "Połczyn" skoro na nastepnych Wikingach z Koszalina juz tego robi, a samo przejście warzenia Wikinga z Połczyna do Koszalina było bardzo krótkie? Poza tym w Koszalinie były już zupełnie inne wykrojniki na etykiety - czyli kwadratowe i owale.
Pewnie Cię nie przekonam swoimi argumentami ale potwierdzenie lub zaprzeczenie możesz uzyskać w Tychach u naszego guru - Pawła PiotrowskiegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Po pierwsze, nie tu miejsce na te słowne przepychanki. Kolega gulik prosił o merytoryczne wypowiedzi a nie podejrzenia.
Po drugie,
Kolega gulik już w pierwszym swoim poście napisał, że jest z Ukrainy a nie z Czech. Wystarczy zerknąć do krótkiej, jak na razie, historii jego postów. Co prawda profil jeszcze nie wypełniony ale informacja jest."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment