Bardzo proszę o wszelkie info na temat tej porcelanki.
Porcelanka do identyfikacji
Collapse
X
-
Wyprodukowana u Siemensa w Dreźnie, gdyby napis był czytelny, może dałoby się ustalić coś więcej.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia" -
kapsel porcelanka
Cześć. Jestem nowy na forum, więc strzelam tak na chybił trafił. Mam kapselek porcelanowy trudny do identyfikacji. Znajomy znalazł go na działce w ziemi. Pewnie leżał tam dość długo. Nie wiem czy uda mi się załączyć zdjęcie, więc pokrótce opiszę: jest na nim jakiś facio siedzący okrakiem na beczce, ma na plecach skrzydła, a pod nim napis trudny do przeczytania bo gotykiem: "Etrystiapea No: 17902" (??????) Nie wiem czy dobrze doczytałem. Wiecie cś na ten temat? Może to jakaś oranżadka z lat 50-tych, albo rarytas z czasów cesarza Nerona? Jak ktoś coś wie, to niech napiszeComment
Related Topics
Collapse
-
Witam proszę o pomoc w identyfikacji butelki z jakiego okresu mogła by pochodzić i czy ta butelka zaliczała by się do kolekcjonerskiej...2 Photos
-
Channel: Identyfikacja
-
-
-
-
-
Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
-
-
-
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Cześć, miałem ostatnio okazję zagościć na 32 giełdzie birofiliów w Dreźnie.
Sama giełda jest średniej wielkości , wedługo organizatorów było 120 kolekcjonerów, w tym 5 z Czech, 3 z Austrii i 2 z Polski (poza mną ) . Jak to w Niemczech bywa , królowały podstawki, kufle i szklanki... - Loading...
- Koniec listy.
Comment