Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Trzeba by przedewszystkim spisać co nieco kodów i marek piwa na jakich występują i od tego zacząć. Pankracy jako wywołujący temat może zapodasz jakieś pierwsze dane ?
Tutaj dla kryptologów ciekawa etykieta z podanym nadrukiem na Tyskie obecnie dostępne w Irlandii. Podejrzewam że nie jest warzone w Polsce. Niebawem dorzucę i podlinkuję tutaj kolejną odmianę która potwierdzi moje przypuszczenia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Na podstawie relacji telewizyjnej z sesji miasta Braniewa można twierdzić, że ruszyło już w sierpniu, a we wrześniu już sprzedawało. Na razie podobno klepie marki Namysłowa. Prezentacja lokalnej marki bliżej nieokreślonego dnia w październiku.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
1. Białe > 20.12.14/L.2.3.10
2. Niepasteryzowane > 11.11.14/L.2.4.03
3. Pils > 29.03.15/L.2.1.22
Wczoraj kupiłem kolejnego Pilsa. Datę ma tę samą, ale końcówkę inną > 29.03.15/L.2.6.05
Drukarka igłowa.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Istnieje więc spore prawdopodobieństwo że jeśli masz piwa kupione w swojej okolicy Pendro to pochodzą one z Braniewa. Przydały by się teraz dla porównania opisy kodów Namysłowów kupionych gdzieś w płd-zach Polsce. Nie będę chyba zbytnio orginalny jeśli obstawię iż "L" w kodzie znaczy linia (produkcyjna). Może więc Braniewo to linia nr 2No nic, trzeba będzie poczekać na szerszy konspekt danych.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
L.2.... widnieje na etykietach Namysłowa od lat, więc to fałszywy trop. Muszą mieć więcej linii, chociażby do rozlewu puszek. Już szybciej trzeba wypatrywać L.3
-
No to znamy już schemat oznaczający Braniewo - L.5.X.YY:YY
X to jakaś cyfra (numer tanku?), Y to godzina.
Czy L.4 to też Braniewo, tego nie wiem. E-prezesie, czy na tym Złotym Denarze też jest ptaki schemat z godziną? Ponoć właśnie Denara i Kuflowe teraz tam trzepią.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-10-12, 09:25.
-
I jeszcze jedna weryfikacja przedstawionego powyżej rezultatu analizy:
Br. Warka - 3,5 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Elbląg - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Leżajsk - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (1xbut., 2xpuszk).
Taki rozkład wydaje się adekwatny do zdolności produkcyjnych.
Br Żywiec - 5,5 mln hl (plus Bracki w Cieszynie) - pięć linii (3xbut., 2xpuszk)Comment
-
"Jest on drugim co do wielkości zakładem Grupy Żywiec, odpowiadającym za blisko jedną piątą produkcji wicelidera polskiego rynku piwa. Zdolności produkcyjne Browaru w Warce sięgają 3,5 miliona hektolitrów piwa rocznie (najwyższą produkcję, 2 848 092 000 hektolitrów piwa, osiągnięto w 2008 roku).Comment
-
Oszacowanie wydajności browarów błędne. W rzeczywistości największym browarem GŻ jest Warka, nieco większa od Żywca. Natomiast najmniejszym (pomijając Cieszyn, bo to zupełnie inna kwestia) jest Elbląg. Elbląg o ile dobrze pamiętam ma produkcję rzędu 1-1,5 mln hekto. Ale jest najbardziej efektywnym browarem GŻ, tzn. produkuje najtaniej, zużywając najmniej wody i energii.Comment