Prawda nas wyzwoli
Nic złego w tym ze konsument przed zakupem będzie ogladał puszke od spodu
nikt z moich znajomych nie wie (lub nie wiedział dopóki mu nie powiedziałem) o tych nowych oznaczeniach na etykietach.
Oni nawet nie wiedzą, że piją Lecha z Tych a Warkę z Leżajska.
Bo nad pochodzeniem Tatry nikt nawet się przez sekundę się nie zastanowił.
Skąd jest Twoja ulubiona Taterka? no pewnie z Browaru Tatra gdzieś w górach
itp. itd.
Mało kto czyta etykiety a o wiele jeszcze mniej z tej niewielkiej grupy czyta etykiety koncernowych piw.
Cooper król tylko w warce jest produkowany wiec literka L to Warka, to samo N.
Chyba że cos sie zmieniło bo mogli np: zrobić na szybko przyukładowo w Zywcu czy Lezajsku jak w warce produkcja nie wyrabiała.
Tak było latem z Królem w butelkach ZW, inne browary opinagały bo my nie wyrabialismy Ale na stałe tylko w Warce
No właśnie. Też nie słyszałem ażeby Król był warzony poza Warką.
Widać na piwach GŻ z podanym publicznie miejscem warzenia jest prosty literowy kod "dla Janusza" typu L - Leżajsk, W- Warka , E- Elbląg itp a na pozostałych piwach, nie wiedzieć czemu, nadal tajny "wewnętrzny" który tutaj udało się rozszyfrować.
Podobno kod "dla klienta" miały mieć jedynie piwa których marka może sugerować nieprawdziwe miejsce warzenia. Królewskie zdecydowanie takim jest bo jest bezczelnie stylizowane na Warszawę (Browar Warszawski) a nie Warkę.
Nie rozumiem tych podwójnych standardów ale widać GŻ bronilła się rękoma i nogami przed tym publicznym podawaniem miejsc produkcji i tyle udało im się wywalczyć.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Wersja eksportowa. Może jakiś zupełnie inny kod mają na takich.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Faktycznie. Sam te piwa pokazywałem
Mnie tłumaczy to że już nie mam do nich dostępu i zapomniałem ale Javok miał puszkę w ręku. Widać wiedział a nie powiedział celowo
Niestety nie jest tak prosto... kod ze wspominanej wcześniej puszki holenderskiej ma kod 5901359000237 i także wskazuje na Poznań... wracamy więc do początku...
Przecież my rozszyfrowywujemy tutaj kody nanoszone przez producenta piwa (a nie puszki) drukarką na ety tudzież denka puszek a nie kody kreskowe. Kod kreskowy nie określa browaru a (conajwyżej ale też nie zawsze) kraj produkcji.
Chyba coś pomyliłeś.
Comment