Mi udało się pic Żubra rozlewanego w Białymstoku. Ale miejscem zakupu była Hajnówka wtedy. Zresztą jutro będę w Białymstoku to zobaczę jak sprawa wygląda
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedziW ostatnim czasie zrobiłem małe rozpoznanie z Książem - to piwo powszechnie dostepne w moich okolicach. Niestety , ale nie udało mi się wyciagnąć żadnych sensownych wniosków dodtyczacych pochodzenia - na puszkach widziałem oznaczenia TP1, TP2, TP3, TP4, TP5, TP6, TP7, X , X2. Obserwacji dokonałem w przeciągu ostatnich kilkunastu dni , są to więc partie aktualnie dostępne w sprzedaży.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vacoo Wyświetlenie odpowiedzi1-Tyskie Browary Książęce TYCHY
2-Lech Browary Wielkopolskie POZNAŃ
3-Browar Dojlidy BIAŁYSTOKGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Już się mniej więcej w Żubrach zorientowałem....
Butelki 0.5 i puszki robią Dojlidy, Tychy robią puszki i butelki 0.66l, Lech robi tylko puszki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziJuż się mniej więcej w Żubrach zorientowałem....
Butelki 0.5 i puszki robią Dojlidy, Tychy robią puszki i butelki 0.66l, Lech robi tylko puszki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle Beciku opierasz się tylko na danych z rynku warszawskiego.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
W Lewiatanie natomiast napotkałem Dębowe, Lecha Premium , Tyskie Gronie, Żubra i wszystkie piwa miały "dwójkę".Posprawdzam jeszcze w innych sklepach.Na razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nas(co wydaje się akurat rozsądne)
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziNa razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nasWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziDo Was się znikąd nie opłaca...
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziW Lewiatanie natomiast napotkałem Dębowe, Lecha Premium , Tyskie Gronie, Żubra i wszystkie piwa miały "dwójkę".Posprawdzam jeszcze w innych sklepach.Na razie wynika, że z Białegostoku nie opłaca się wozić piwa do nas(co wydaje się akurat rozsądne)
"Gienaralnie" rządzi "dwójka", wyłamał się Pilsner Urguell i "9" Wojaka , te piwa(?) mają jedynkę.
Dwójkowe to Tychacze małe średnie i duże ,Leszki małe średnie i duże
Redsy, Gingersy, Żubry, Dębowe, Wojaki.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Czy ktoś jest w stanie potwierdzić następujące przypuszczenia na temat nowych kodów oznaczających browary Carlsberg Polska:
Wg mnie istotna jest pierwsza cyfra po L w kodzie pod datą.
1 oznacza Szczecin
2 - Sierpc
3 - Brzesko-Okocim.
Może rozkład pojawiania się tych cyferek w skali kraju potwierdziłby moje przypuszczenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś jest w stanie potwierdzić następujące przypuszczenia na temat nowych kodów oznaczających browary Carlsberg Polska:
Wg mnie istotna jest pierwsza cyfra po L w kodzie pod datą.
1 oznacza Szczecin
2 - Sierpc
3 - Brzesko-Okocim.
Może rozkład pojawiania się tych cyferek w skali kraju potwierdziłby moje przypuszczenia.
Comment
-
Comment