Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto
Wyświetlenie odpowiedzi
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie bój, nie bój, doczytałem, to było do Pendragona
Skoro Brackie ma A, Tatra ma A, a Mastne czy Desperados B, to niby jak miałem to opisać?Last edited by Pendragon; 2011-04-12, 17:06.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No to literek mamy coraz więcej. Zapewne będzie ich więcej, no bo skoro literki to linie rozlewnicze...
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
Z tego co jeszcze mam pod ręką:
Specjal Jasny (puszka) - R
Kaper (puszka) - R
Tatra Mocne (2 różne puszki) - F, S
Kujawiaki (2 różne puszki) - R
Heinekeny (kilka puszek z przeciągu paru lat) - F, T
Warka Jasne (2 różne puszki) - N, T
Freeq (różne puszki) - F, N
Comment
-
-
Żeście się tak przyczepili liter a za zakład produkcyjny może równie dobrze odpowiadać któraś cyfra (cyfry) w środku. Ja bym rozbił w Excelu te kody od różnych piw na pojedyncze znaki i w ten sposób szukał zależności
Comment
-
-
-
Po tym jak koncerny ściemniają z podawaniem miejsc warzenia piw to nawet i w to hasło Żywca trochę ciężko mi uwierzyć.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gryzli Wyświetlenie odpowiedziZ tego co jeszcze mam pod ręką:
Specjal Jasny (puszka) - R
Kaper (puszka) - R
Tatra Mocne (2 różne puszki) - F, S
Kujawiaki (2 różne puszki) - R
Heinekeny (kilka puszek z przeciągu paru lat) - F, T
Warka Jasne (2 różne puszki) - N, T
Freeq (różne puszki) - F, N
Z wczorajszego rekonesansu w sklepiku w Krakowie (butelki):
Żywiec 500 ml, Heineken, Tatra Mocna - D, Tatra JP 500 ml - A, Tatra JP 650 ml - V.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziŻeście się tak przyczepili liter a za zakład produkcyjny może równie dobrze odpowiadać któraś cyfra (cyfry) w środku. Ja bym rozbił w Excelu te kody od różnych piw na pojedyncze znaki i w ten sposób szukał zależności
Comment
-
-
Aktualizacja - zatem chyba jest tak, a jeśli nie, to się poprawi:
A - Żywiec (b)
B - Żywiec (b)
D - Żywiec (b)
F - Żywiec (p)
H - Leżajsk (b)
K - Leżajsk (p)
N - ? Leżajsk (p)
L - Warka (b)
P - Elbląg (b)
R - Elbląg (p)
S - ? Warka (p)
T - Warka (p)
V - ? Warka (b)
Z - ? Warka, Elbląg (b)
Wychodzi na to, że Żywiec nie zawsze był z Żywca, były puszkowe z Warki, ale to tylko przy założeniu że linie F i T są w różnych browarach.
Nie mam jeszcze pewności co do N, S, V i Z.
Comment
-
-
Wszystko dotyczy puszek:
HEINEKEN - F, F, F, F, F, F, F, F, F, T, T, T, T, T, P
LEŻAJSK MOCNE = K, S, S, S
LEŻAJSK JASNE = K, K, K, K, K, K, S, S, S
WARKA JASNE = F, K, K, K, K, K, N (patrz uwagi niżej), R, R, S, S, S, T, T
WARKA STRONG = K, K, K, K, K, N, S, S, S, S, S
TATRA MOCNE = F, P, P, S, S, T
TATRA JASNE = F, F, F, F, K, K, K, N, N, S, T, T, T
ŻYWIEC = 12xF, T
DESPERADOS = T
BRACKIE = F, F, T, T
FREEQ = F, F, F, F, F, F, F, N, N
SPECJAL JASNY = R
KAPER = R
KUJAWIAK = R, R
Moje uwagi:
Tatra Mocne i Heineken z oznaczeniemi P - opisane jeszcze jako browary Żywiec nie gr. Żywiec
Tatra Jasne z oznaczeniem C - wyprodukowane przez br.Belgia pod nadzorem gr. Żywiec
Żywiec z oznaczeniem T - najnowsza puszka (z dodanym napisem "tylko z żywca"), wszystkie poprzednie Żywce mam z F
Na starszych puszkach Warki Jasne mam
02.04.2004 W
L 3275 616 N 0752
14.04.2005 Z
4288 616 N 0821 (nie ma L na początku)
11.08.05 Z
L 5042 616 K 2021
16.10.05 Z
L 5106 616 K 0204
Te W i Z po dacie wedle opisu na puszcze oznaczają Warkę i Żywiec
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziNa pewno ułatwia sprawę to, że "Żywiec zawsze z Żywca"...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziPo tym jak koncerny ściemniają z podawaniem miejsc warzenia piw to nawet i w to hasło Żywca trochę ciężko mi uwierzyć.Poszukuję
Comment
-
Comment