Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław
Wyświetlenie odpowiedzi
Kody oznaczające browary warzące dane piwa w GŻ,KP,CO-próba identyfikacji
Collapse
X
-
Trzeba by przedewszystkim spisać co nieco kodów i marek piwa na jakich występują i od tego zacząć. Pankracy jako wywołujący temat może zapodasz jakieś pierwsze dane ?
Tutaj dla kryptologów ciekawa etykieta z podanym nadrukiem na Tyskie obecnie dostępne w Irlandii. Podejrzewam że nie jest warzone w Polsce. Niebawem dorzucę i podlinkuję tutaj kolejną odmianę która potwierdzi moje przypuszczenia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPytanie. Interesował się już ktoś jak odróżniać piwa produkowane w Braniewie od tych z Namysłowa?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Na podstawie relacji telewizyjnej z sesji miasta Braniewa można twierdzić, że ruszyło już w sierpniu, a we wrześniu już sprzedawało. Na razie podobno klepie marki Namysłowa. Prezentacja lokalnej marki bliżej nieokreślonego dnia w październiku.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTrzeba by przedewszystkim spisać co nieco kodów i marek piwa na jakich występują i od tego zacząć.
1. Białe > 20.12.14/L.2.3.10
2. Niepasteryzowane > 11.11.14/L.2.4.03
3. Pils > 29.03.15/L.2.1.22
Wczoraj kupiłem kolejnego Pilsa. Datę ma tę samą, ale końcówkę inną > 29.03.15/L.2.6.05
Drukarka igłowa.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Istnieje więc spore prawdopodobieństwo że jeśli masz piwa kupione w swojej okolicy Pendro to pochodzą one z Braniewa. Przydały by się teraz dla porównania opisy kodów Namysłowów kupionych gdzieś w płd-zach Polsce. Nie będę chyba zbytnio orginalny jeśli obstawię iż "L" w kodzie znaczy linia (produkcyjna). Może więc Braniewo to linia nr 2 No nic, trzeba będzie poczekać na szerszy konspekt danych.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
L.2.... widnieje na etykietach Namysłowa od lat, więc to fałszywy trop. Muszą mieć więcej linii, chociażby do rozlewu puszek. Już szybciej trzeba wypatrywać L.3
Comment
-
-
No to znamy już schemat oznaczający Braniewo - L.5.X.YY:YY
X to jakaś cyfra (numer tanku?), Y to godzina.
Czy L.4 to też Braniewo, tego nie wiem. E-prezesie, czy na tym Złotym Denarze też jest ptaki schemat z godziną? Ponoć właśnie Denara i Kuflowe teraz tam trzepią.
Last edited by Pendragon; 2014-10-12, 09:25.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mastermind1 Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze jedna weryfikacja przedstawionego powyżej rezultatu analizy:
Br. Warka - 3,5 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Elbląg - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (2xbut., 1xpuszk.),
Br. Leżajsk - 3 mln. hl - trzy linie rozlewu (1xbut., 2xpuszk).
Taki rozkład wydaje się adekwatny do zdolności produkcyjnych.
Br Żywiec - 5,5 mln hl (plus Bracki w Cieszynie) - pięć linii (3xbut., 2xpuszk)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOszacowanie wydajności browarów błędne. W rzeczywistości największym browarem GŻ jest Warka, nieco większa od Żywca.
"Jest on drugim co do wielkości zakładem Grupy Żywiec, odpowiadającym za blisko jedną piątą produkcji wicelidera polskiego rynku piwa. Zdolności produkcyjne Browaru w Warce sięgają 3,5 miliona hektolitrów piwa rocznie (najwyższą produkcję, 2 848 092 000 hektolitrów piwa, osiągnięto w 2008 roku).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOszacowanie wydajności browarów błędne. W rzeczywistości największym browarem GŻ jest Warka, nieco większa od Żywca. Natomiast najmniejszym (pomijając Cieszyn, bo to zupełnie inna kwestia) jest Elbląg. Elbląg o ile dobrze pamiętam ma produkcję rzędu 1-1,5 mln hekto. Ale jest najbardziej efektywnym browarem GŻ, tzn. produkuje najtaniej, zużywając najmniej wody i energii.
Comment
-
Comment