HALO! HALO!
Tu cffaniaczek!
O ile kolekcjoner dodając do indeksu swój kapsel rzetelnie go opisał, nie będziesz miał problemu ze znalezieniem tego,
czego szukasz , wystarczy w wyszukiwarce wpisać, po angielsku lub niemiecku, po prostu to co widać na kapslu w tym przypadku możesz wpisać (analogicznie):
GB; krzyż; gwiazda; korona itd.
Czasem wystarczy wpisać dominujące kolory.
Nie zdażyło mi się jeszcze, żebym czegoś nie znalazł . Trzeba czasem przewalić kilkadziesiąt/set stron, ale to chyba jest właśnie to, co kolekcjonerzy lubią najbardziej
Good Luck!
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Żółty z niebieską gwiazdą to zdecydowanie angielski Newcastle.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
...
Nie zdażyło mi się jeszcze, żebym czegoś nie znalazł . Trzeba czasem przewalić kilkadziesiąt/set stron, ale to chyba jest właśnie to, co kolekcjonerzy lubią najbardziej
...
Stronka rzeczywiście super, ale w przypadku kapsla z Newcastle wpisałem "blue star" (najszybsze skojarzenie) i kapsla nie ma (6 stron), wpisując "yellow star" kapsla też nie ma (1 strona). Napisz proszę jak odszukałbyś ten kapsel, może nie znam jakichś sztuczek.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Stronka rzeczywiście super, ale w przypadku kapsla z Newcastle wpisałem "blue star" (najszybsze skojarzenie) i kapsla nie ma (6 stron), wpisując "yellow star" kapsla też nie ma (1 strona). Napisz proszę jak odszukałbyś ten kapsel, może nie znam jakichś sztuczek.
to jest stronka niemiecka (.de), wiec powinieneś wpisać "stern" a nie "star"
znalazłbyś wtedy ten kapsel na pozycji 211
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
...Napisz proszę jak odszukałbyś ten kapsel, może nie znam jakichś sztuczek.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sergioP
...wystarczy w wyszukiwarce wpisać, po angielsku lub niemiecku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
to jest stronka niemiecka (.de), wiec powinieneś wpisać "stern" a nie "star"
znalazłbyś wtedy ten kapsel na pozycji 211
Wszystko zależy od języka użytego przez opisującego swój kapsel.
Najbardziej skrupulatny w opisach jest jednak Niemiec Rudi Mende
Czasem trzeba kombinować
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment