Norwegia czy Rumunia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andrzej67
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.06
    • 29

Norwegia czy Rumunia

Witam
    Czu może mi ktoś pomóc mam kilka starszych podstawek tylko nie wiem z jakiego są kraju czy to jest Norwegia, czy może Rumunia lub jakiś inny. Proszę o pomoc.
    Attached Files
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrzej67 Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam
    Czu może mi ktoś pomóc mam kilka starszych podstawek tylko nie wiem z jakiego są kraju czy to jest Norwegia, czy może Rumunia lub jakiś inny. Proszę o pomoc.
    Bergen to najbardziej deszczowe miasto w Europie i mieści się na pólnocno-zachodnim wybrzeżu Norwegii. No ale może w umuni też coś takiego mają??

Comment

• MarcinKa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.02
      • 2736

W Rumunii mają to. Ale czy podstawka jest od tego piwa , nie wiem.
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• borinek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.01
        • 126

Zeeberg-Aalst Belgia http://cgi.benl.ebay.be/1-Oldbeerlab...QQcmdZViewItem

Chętnie nawiążę wymianę etykiet
        Bronislav Gorčík
        chrpova 457
        54102 Trutnov-Czechy

Comment

• dryx
          † 1966-2017 Piwosz w Raju
          • 2002.04
          • 1735

Tak jest belgijska, choć są również podstawki Bergenbier z Rumuni z należącego do InBev (czyli w sumie belgijskiego koncernu) browaru Proberco

Comment

• Mistrzu
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.08
            • 750

Przejrzałem ze sto widoków z Bergen w Norwegii i nie znalazłem takiego widoczku jak na załączonym waflu. Na żadnym ze zdjęć nie było tej budowli.

Comment

• Micho441
              • 2008.04
              • 812

Norwegia czy Rumunia.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrzej67 Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam
              do napisania skłoniła mnie ostatnia wizyta na podanej stronie podstawek beercoasters.zafriko.pl która widać jest aktualizowana - np.ostatnia podstawka z Tunezji.
              Ale do sprawy: na 100% nie sa to podstawki z Norwegii a raczej z Rumunii/gdzies mam podobna ale nie moge poki co znaleśc /. Na 90% widoki na podstawkach przedstawiaja Pasmo Karpat rumunskich Retezat z licznymi polodowcowymi jeziorkami.Na podstawkach to prawdopodobnie jeziorko Bucura lub Zonoaga a inne prawdopodobnie przedstwiają ośrodek sportu Rusu.Tak wiec jaki sens mieli by Belgowie reklamowac rumunskie Karpaty?
              Ponadto ten napis Bergen Bier - nienorweski.
              pozdrawiam

Comment

• dryx
                † 1966-2017 Piwosz w Raju
                • 2002.04
                • 1735

Powtarzam, to jest belgijska podstawka !!!. Są setki wzorów.
                W norweskim Bergen jest browar Hansa i ta podstawka z Bergen nie ma nic wspólnego.
                Obecnie jest piwo Bergenbier z Rumunii, ale jest to kwesta ostatnich 10 lat - wydano mniej niż 20 wzorów podstawek.

Comment

• Micho441
                  • 2008.04
                  • 812

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
                  Powtarzam, to jest belgijska podstawka !!!. Są setki wzorów.
                  W norweskim Bergen jest browar Hansa i ta podstawka z Bergen nie ma nic wspólnego.
                  Obecnie jest piwo Bergenbier z Rumunii, ale jest to kwesta ostatnich 10 lat - wydano mniej niż 20 wzorów podstawek.
                  Spokojnie po co tak glosno.Chodzilo mi aby wlasciciel strony zabral te podstawki z Norwegia a teraz wiem do Belgia.Calkiem fajna stronka a tu taki kwiatek.

Comment

• blackwitcher
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2006.02
                    • 14

Podkładka

Znalazłem jedynie coś takiego
                    De grootste zoekertjessite van België. Nieuwe en tweedehands goederen en diensten, koop en verkoop je op 2dehands.

Pozdrawiam
                    http://www.elektromedix.eu

INTERNETOWY SKLEP MEDYCZNY

Comment

• blackwitcher
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2006.02
                      • 14

I jeszcze bardziej dokładne informacje
                      bierdeckel, bier, sammeln, bierdeckelsammler, brauerei, beer, biere, pivo, pivovar, browar, piwo, alt, weizen, pils, posavasos, bolachas de chopp
                      http://www.elektromedix.eu

INTERNETOWY SKLEP MEDYCZNY

Comment

Przetwarzanie...
                      X