Dostałem tą flaszkę kiedyś od wujka ale skąd pochodziło piwo - nie wiem. Proszę o pomoc w identyfikacji.
Fuerstenbrunn - cóż to za miejscowość?
Collapse
X
-
-
Comment
-
Nie jestem pewien ale...
to nazwa Bezrzecze.
Dokładniej tłumacząc Fürst = książę, książęcy natomiast Brunn = Bezrzecze.
Więc wychodzi mniej~więcej " Księswo Bezrzecze " a było to w regionie Pomorskim Szczecin.Comment
-
Wydaje mi się, że Bezrzecze szczecińskie to z niemiecka Brunn.
Natomiast Fürstenbrunn to miejscowość w Austrii.
Zresztą zgodnie z linkiem podanym przez kishara.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
-
-
Ostatnio flaszka taka (ale jeszcze z dwoma nic nie pomagającymi w identyfikacji wersami tekstu) poszła mi w zestawie 10 popularnych flaszek za 41 zeta. Może gdyby wtedy udało mi się ją zidentyfikować zarobek byłby lepszy ale cóż.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.
Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.
Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...-
Channel: Imprezy, promocje, wydarzenia
2024-10-12, 20:15 -
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
-
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
-
2024-09-26, 19:20 -
-
Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.
Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...-
Channel: Czechy
2024-12-31, 11:40 -
-
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ]
...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment