Porcelanki Prosze o ID i Informacje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Molke
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.09
    • 62

Porcelanki Prosze o ID i Informacje

Dr. Struve und Soltmann Koenigsberg

Witam wczoraj wyszlo mi takich z 40 szt.

Prosze o wszelkie informacje dot producenta? rozlewni?? itp ..

Ogolnie prosze o wszelkie mozliwe informacje na temat

p.s: Czemu ta jedna jest taka malutka??
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• P1910
    Porcelanki WH SS - identyfikacja
    P1910
    Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
    2024-12-26, 23:27
  • Andrzej2025
    Pilne potrzebne informacje ZRMPP Brzesko Okocim
    Andrzej2025
    Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
    2025-01-28, 14:19
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • Mario1968
    Browar we Wronkach w XIX w...
    Mario1968
    Witam, jestem w trakcie rozbudowy drzewka rodzinnego...Niedawno znalazłem przodka z Wronek Bogusława Kieraja ur.1795 z metryki wynika że był piwowarem...Proszę o jakieś informacje czy nazwisko Kieraj widnieje w Waszych starych dokumentach...pozdrawiam...
    2024-12-04, 05:44
  • Gizm
    Kupię porcelanki z Górnego Śląska
    Gizm
    Witam poszukuję porcelanek z Górnego Śląska np Laurahütte Kattowitz Schoppinitz Rosdzin Pless Radzionkau itd.
    Proszę propozycje z ceną
    Pozdrawiam z Giszowca...
    2024-05-10, 09:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...