Skąd ten Premier ? Czy w ogóle polski ?
Premier. Skąd ?
Collapse
X
-
Chyba jest to etykieta polska. Kiedyś podobną puściły chyba Żary lub ktoryś z okolicznych browarów Graficznie ściągnięta z czeskiej etykiety z browaru Vratislavice jednak etykieta czeska miała nazwę browaru napisaną wokół narzędzi piwowarskich. Na pewno nie są to Niemcy ani Austria.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
To mi wygląda na Czechy - browar Vratislavice. Ale nie mam jeszcze pewności.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Czy przypadkiem Vratislavice nie miały mariażu z Brzeskiem?
Będąc w tam chyba kupowałem to piwo i w knajpach mieli nawet lane.Także pewnie pod kontrolą Czechów było to piwo warzone na dzielnicy Okocim...(ja tam byłem w 1989 roku).Teraz Vratislavice można kupować w Niemczech w sieciachLast edited by Pogoniarz; 2007-11-10, 19:51.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
No i oto chodzi - produkowane przez Czechów, rozlewane w Polsce - stąd PN na etykiecie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Premiera na licencji Vratislavic robił w Polsce Lwówek. Trudno więc stwierdzić, czy jest to czeski, czy polski Premier, pewne jest tylko, że rozlewany w Unigawie.
Unigawa słynęła z brzydkich etykiet, pisanych w obcych językach z mnóstwem błędów.Comment
Comment