Trafiłem na coś takiego i zastanawia mnie skąd to jest? Może ktoś ma jakiś pomysł, a najlepiej konkret dotyczący tej firmy.
pozdrawiam
Stolp
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez Stolp; 2007-11-11, 18:40.
Powód: uzupełnienie
Zbieramporcelanki składów z Pomorza; kapsle dziewicze Carlsberga (cały świat) oraz powojenne zdjęcia i pocztówki Słupska Szukam e-materiałów (zdjęć, skanów fantów i artykułów) nt. składów i rozlewni obecnej i dawnej RP z okresu pw-ppf do strony na facebooku BEZ LOGOWANIA: https://www.facebook.com/SkladyRozlewniePiwa
Dzisiaj natknąłem się w jednym z lokalnych sklepów w W. Brytani na polską dziwnie wyglądającą "PERŁĘ Chmielową". Zwracam sie z pytaniem czy to jest podróbka czy oryginał? Nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć identycznej puszki. Logo ma inną budowę, znaczenia...
Witam. Mam małe pytanie odnośnie porcelanki którą znalazłam w wykopie pod fundamenty domu. Porcelanka miała taki napis: J. Pueschel Glogau. Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź. Pozdrawiam.
Poszukuję informacji o przedwojennym browarze we Frauenburgu - Fromborku. Wiem, że Browar nazywał się Copernicus Brauerei i należał do Augusta Steffena. Browar produkował piwo ciemne Frauenburger Mumme. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
W kolekcji posiadam butelkę z tego browaru,...
Olešnice v Orlických horách to przygraniczne miasto w Czechach. Długie ciągnące się około 5 km przygraniczne miasteczko niczym specjalnym nie ujmuje, ale od zeszłego roku na jego końcu usadowił się kolejny browar. Można by rzec, że ukrył się w górach i do tego przybrał tajemniczą...
Comment