Prosba o pomoc :) - etykieta krakow
Collapse
X
-
A nie łatwiej zamieścić tutaj fotki?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
I jak to przedmówcy zaznaczyli, życie pokazało wartość etykiety: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=269584131Comment
-
Zbieraczem nie jestem, ale jak patrzę na tą etykietę... jest strasznie.. biała, jakby prosto z drukarni. Nie chcę nikogo o nic posądzać, ale czy to aby nie podróbka??Bo moim zdaniem papier po pewnym czasie nieco żółknie, no chyba że są jakieś specjalne metody przechowywania.
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
To zależy od tego w jakim stopniu jest narażony na dzialanie światła. Jeśli eta byla cały czas nie narażona na jego działanie np 3mana w segregatorze , książce itp to będzie praktycznie w "stanie drukarnianym" (odpiedniku stanu menniczego w monetach). Tymbardziej że jak na ogólnie zadrukowany papier, ten nie jest jeszcze wcala taki stary gdyż ma około 60 lat.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Zbieraczem nie jestem, ale jak patrzę na tą etykietę... jest strasznie.. biała, jakby prosto z drukarni. Nie chcę nikogo o nic posądzać, ale czy to aby nie podróbka??Bo moim zdaniem papier po pewnym czasie nieco żółknie, no chyba że są jakieś specjalne metody przechowywania.
Comment
-
Po prostu gdyby ktoś chciał się bawić w podrabianie takich rzeczy, to mógłby na tym sporo zarobić. Jeszcze raz napiszę, że o nic Cię nie posądzam, po prostu patrzę okiem zupełnego laika i tak spytałem dla rozwiania moich wątpliwości.
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Nie osądzam Cię o fałszerstwo, po prostu jestem zaskoczony stanem tej pewnie dość starej etykiety. A zaskoczenie przeszło w wątpliwość jak zobaczyłem cenę tej etykiety na aukcji, na 8 dni przed końcem w dodatkuPo prostu gdyby ktoś chciał się bawić w podrabianie takich rzeczy, to mógłby na tym sporo zarobić. Jeszcze raz napiszę, że o nic Cię nie posądzam, po prostu patrzę okiem zupełnego laika i tak spytałem dla rozwiania moich wątpliwości.
Comment
-
-
Nie chodzi o dzielenie, w końcu zainteresowani i tak zobaczą te etykiety na allegro. Bardziej myślałem o zamieszczeniu skanów w celu szybkiej i sprawnej identyfikacji. Gdyby Magdolek zamieściła je już w pierwszym poście dawno by było po sprawie, ale tak jest podgrzewana atmosfera tajemniczości przed wystawieniem w odpowiednim portalu.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Nie chodzi o dzielenie, w końcu zainteresowani i tak zobaczą te etykiety na allegro. Bardziej myślałem o zamieszczeniu skanów w celu szybkiej i sprawnej identyfikacji. Gdyby Magdolek zamieściła je już w pierwszym poście dawno by było po sprawie, ale tak jest podgrzewana atmosfera tajemniczości przed wystawieniem w odpowiednim portalu.Pozdrawiam
Comment