Prosba o pomoc :) - etykieta krakow
Collapse
X
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku -
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Nie muszą być od razu obsranePo prostu wydawało mi się, że papier z czasem żółknie (widzę to po około 60 letnich książkach, które mam w domu, choć zdaję sobie sprawę, że na nieco innym papierze były drukowane) i zastanawiało mnie, czy z etykietami nie jest przypadkiem podobnie. Jak napisałem wcześniej jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie, ale jestem wdzięczny wszystkim za wyjaśnienia.
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Nie bardzo rozumiem Eprezes dlaczego Ciebie to dziwi , na etykietach się znam i nie muszę nikogo pytać o ich wartość , zbieram je w końcu od dwudziestu lat , ale czasami podczas poszukiwania etykiet na strychach znajduję przy okazji inne starocia na których się zupełnie nie znam i jako laik nie znam ich wartości ale zawsze sprawdzam czy to co trafiłem ma jakąś wartość , są to przeważnie stare książki , dokumenty , pocztówki ,itp. , niektóre z tych rzeczy zostawiam sobie na pamiątkę a resztę spylam na allegronie widzę w tym nic nagannego .
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.Comment
-
[QUOTE=franekf;723394]Nie muszą być od razu obsraneQUOTE]
Ale często właśnie tak jest , większość starych etykiet znajdywana jest na strychach gdzie królują gołębie i koty , etykiety leżą i czekają po kilkadziesiąt lat na kolekcjonera który po nie przyjdzie i zabierze je do domu , wyczyści i włoży do zbioru , potem te niby zwykłe etykiety są oglądane przez innych kolekcjonerów , podziwiane i są zadowolone że nie trafiły do śmietnika , niektóre trafiają na aukcję internetowe i zmieniają właściciela i na pewno są zdziwione że ktoś za nie chce zapłacić czasami niemałą kasęCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Epikur z Samos.Comment
-
Moje etykiety
Witam. Zamieszczam zdjecie mojej kolekcji, zdjecie jest male i ogolne, zainteresowanych dokladniejszym przyjzeniem sie etykietom zapraszam na strone: http://two.xthost.info/magdolek/ETYKIETY/ Uprzedzam ze kolor lekko odbiega od orginalow niestety kiepski aparat i kiepski fotografale mysle ze rozpoznacie etykiety. Dziekuje wszystkim za pomoc i liczne linki ktore pomogly mi zlokalizowac etykiety, jednakze mam pytania do kilku z nich najprawdopodobniej przeoczonych przy poszukiwaniu. Wkleje je pozniej, mam nadzieje ze mi z nimi pomozecie
. Jesli link przestanie dzialac napiszcie czasami kasuja konta. Pozdrawiam M.
Comment
-
. Moze ktos jest z rejonow Krakowa kto moglby mi opowiedziec historie browarow krakowskich? moze ktos cos wie o rozlewni wielickiej?
Comment