Prosba o pomoc :) - etykieta krakow

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
    Zwróć uwagę na stan (i cenę) tej. Jest jeszcze starsza.
    Taka etykieta to już niemal papier wartościowy A więc dobry skaner i drukarka, kolekcjoner z wartościowym zbiorem i zaczynamy kręcić interes
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      dla magdolka ważniejsze jest ILE SĄ WARTE
      Gwoli sprawiedliwości: takie konkretne pytanie z jej strony nie padło. To nasze odpowiedzi zmierzały w tym kierunku.

Comment

• kibi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
        Taka etykieta to już niemal papier wartościowy
        Dlaczego niemal?

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Gwoli sprawiedliwości subtelniej to ujmuje

Comment

• franekf
            • 2004.06
            • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
            Dlaczego niemal?
            Bo niezabezpieczony - bez znaku wodnego itp.
            http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
            Piwny Janusz bez Teku

Comment

• darek99
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.04
              • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
              Zbieraczem nie jestem, ale jak patrzę na tą etykietę... jest strasznie.. biała, jakby prosto z drukarni.
              Przyjmując takie kryterium musiałbym połowę swoich etykiet ze zbioru wyrzucić stwierdzając że ich stany są za dobre a w związku z tym nie są oryginalne, zostały by mi te zalane , wypłowiałe i obsrane przez koty i gołębie co do których nie ma żadnych wątpliwości że przeleżały na strychu pół wieku. Poniżej zamieszczam skan etykiety która ma około 90 lat , jej stan jest idealny a została znaleziona na strychu , takich etykiet w bardzo dobrym stanie zachowania jest mnóstwo i o niczym to nie świadczy.
              Attached Files
              Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
              Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
              skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
              Epikur z Samos.

Comment

• franekf
                • 2004.06
                • 944

Nie muszą być od razu obsrane Po prostu wydawało mi się, że papier z czasem żółknie (widzę to po około 60 letnich książkach, które mam w domu, choć zdaję sobie sprawę, że na nieco innym papierze były drukowane) i zastanawiało mnie, czy z etykietami nie jest przypadkiem podobnie. Jak napisałem wcześniej jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie, ale jestem wdzięczny wszystkim za wyjaśnienia.
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• darek99
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.04
                  • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie, odpowiadam bo dla magdolka ważniejsze jest ILE SĄ WARTE, by je spylić na Allegro.

Nie bardzo rozumiem Eprezes dlaczego Ciebie to dziwi , na etykietach się znam i nie muszę nikogo pytać o ich wartość , zbieram je w końcu od dwudziestu lat , ale czasami podczas poszukiwania etykiet na strychach znajduję przy okazji inne starocia na których się zupełnie nie znam i jako laik nie znam ich wartości ale zawsze sprawdzam czy to co trafiłem ma jakąś wartość , są to przeważnie stare książki , dokumenty , pocztówki ,itp. , niektóre z tych rzeczy zostawiam sobie na pamiątkę a resztę spylam na allegro nie widzę w tym nic nagannego .
                  Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

[QUOTE=franekf;723394]Nie muszą być od razu obsrane QUOTE]

Ale często właśnie tak jest , większość starych etykiet znajdywana jest na strychach gdzie królują gołębie i koty , etykiety leżą i czekają po kilkadziesiąt lat na kolekcjonera który po nie przyjdzie i zabierze je do domu , wyczyści i włoży do zbioru , potem te niby zwykłe etykiety są oglądane przez innych kolekcjonerów , podziwiane i są zadowolone że nie trafiły do śmietnika , niektóre trafiają na aukcję internetowe i zmieniają właściciela i na pewno są zdziwione że ktoś za nie chce zapłacić czasami niemałą kasę
                    Epikur z Samos.

Comment

• magdolek
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.11
                      • 18

Moje etykiety

Witam. Zamieszczam zdjecie mojej kolekcji, zdjecie jest male i ogolne, zainteresowanych dokladniejszym przyjzeniem sie etykietom zapraszam na strone: http://two.xthost.info/magdolek/ETYKIETY/ Uprzedzam ze kolor lekko odbiega od orginalow niestety kiepski aparat i kiepski fotograf ale mysle ze rozpoznacie etykiety. Dziekuje wszystkim za pomoc i liczne linki ktore pomogly mi zlokalizowac etykiety, jednakze mam pytania do kilku z nich najprawdopodobniej przeoczonych przy poszukiwaniu. Wkleje je pozniej, mam nadzieje ze mi z nimi pomozecie . Jesli link przestanie dzialac napiszcie czasami kasuja konta. Pozdrawiam M.
                      Attached Files

Comment

• cororo
                        • 2003.04
                        • 766

Zatem jak narazie tylko dwa Krakowy i Okocim z Wieliczki są godne uwagi co do reszty to cóż rozczarujesz się!

Comment

• magdolek
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2007.11
                          • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zatem jak narazie tylko dwa Krakowy i Okocim z Wieliczki są godne uwagi co do reszty to cóż rozczarujesz się!
                          Co masz na mysli mowiac o rozczarowaniu?

Comment

• cororo
                            • 2003.04
                            • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magdolek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Co masz na mysli mowiac o rozczarowaniu?
                            To iż cena jednostkowa którą uzyskasz to 1-5zł. Ze 3-4 sztuki pójdą w granicach 20-40zł.

Comment

• toto
                              • 2006.12
                              • 949

Chyba to, że poza wymienionymi przez cororo nie osiągną ceny wystawionego na Allegro PPF z Krakowa (o ile oczywiście będziesz je sprzedawać). Ale ta rozlewnia z Wieliczki - no, no no...

Comment

• magdolek
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.11
                                • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                                Chyba to, że poza wymienionymi przez cororo nie osiągną ceny wystawionego na Allegro PPF z Krakowa (o ile oczywiście będziesz je sprzedawać). Ale ta rozlewnia z Wieliczki - no, no no...
                                Przyznam ze zaczyna mi sie podobac zbieranie etykiet:> Szkoda ze zanim wystawilam etykiete nie znalazlam tego forum... Co do etykiety z Wieliczki to hmm jest super zwlaszcza ze oprocz niej mam troszke dokumentacji z wielickiej rozlewni i list od Jana Gotza . Moze ktos jest z rejonow Krakowa kto moglby mi opowiedziec historie browarow krakowskich? moze ktos cos wie o rozlewni wielickiej?

Comment

Przetwarzanie...
                                X