Prosba o pomoc :) - etykieta krakow

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • magdolek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.11
    • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
    Na stronie Sopisty: www.gjpbeer.com etykiety sa podzielone na przedwojenne, powojenne i domowe, a dopiero potem na poszczególne browary.
    Wiem trafilam najpierw na ta strone ale z przedwojennych nie ma tam nic co by mi pomoglo (oczywiscie pisze o krakowskich browarach).
    Jesli chodzi o wspominane allegro to hmm sprzedac zawsze mozna ale chcialabym wiedziec co sprzedaje ;]

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 2887

A nie łatwiej zamieścić tutaj fotki?
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• sopista
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1747

I jak to przedmówcy zaznaczyli, życie pokazało wartość etykiety: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=269584131

Comment

• franekf
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.06
          • 944

Zbieraczem nie jestem, ale jak patrzę na tą etykietę... jest strasznie.. biała, jakby prosto z drukarni. Nie chcę nikogo o nic posądzać, ale czy to aby nie podróbka?? Bo moim zdaniem papier po pewnym czasie nieco żółknie, no chyba że są jakieś specjalne metody przechowywania.
          Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
          http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
          Piwny Janusz bez Teku

Comment

• Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6057

To zależy od tego w jakim stopniu jest narażony na dzialanie światła. Jeśli eta byla cały czas nie narażona na jego działanie np 3mana w segregatorze , książce itp to będzie praktycznie w "stanie drukarnianym" (odpiedniku stanu menniczego w monetach ). Tymbardziej że jak na ogólnie zadrukowany papier, ten nie jest jeszcze wcala taki stary gdyż ma około 60 lat.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• magdolek
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.11
              • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
              Zbieraczem nie jestem, ale jak patrzę na tą etykietę... jest strasznie.. biała, jakby prosto z drukarni. Nie chcę nikogo o nic posądzać, ale czy to aby nie podróbka?? Bo moim zdaniem papier po pewnym czasie nieco żółknie, no chyba że są jakieś specjalne metody przechowywania.
              Otoz to jest orginalna etykieta. Jestem tu drugi dzien i juz posadzona o falszerstwo niezle :]. Tak jak pisze Cooper etykieta idealnie sie zachowala zamknieta wiele lat w ksiazce....

Comment

• franekf
                • 2004.06
                • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magdolek Wyświetlenie odpowiedzi
                Otoz to jest orginalna etykieta. Jestem tu drugi dzien i juz posadzona o falszerstwo niezle :]. Tak jak pisze Cooper etykieta idealnie sie zachowala zamknieta wiele lat w ksiazce....
                Nie osądzam Cię o fałszerstwo, po prostu jestem zaskoczony stanem tej pewnie dość starej etykiety. A zaskoczenie przeszło w wątpliwość jak zobaczyłem cenę tej etykiety na aukcji, na 8 dni przed końcem w dodatku Po prostu gdyby ktoś chciał się bawić w podrabianie takich rzeczy, to mógłby na tym sporo zarobić. Jeszcze raz napiszę, że o nic Cię nie posądzam, po prostu patrzę okiem zupełnego laika i tak spytałem dla rozwiania moich wątpliwości.
                Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• magdolek
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.11
                  • 18

Nie osądzam Cię o fałszerstwo, po prostu jestem zaskoczony stanem tej pewnie dość starej etykiety. A zaskoczenie przeszło w wątpliwość jak zobaczyłem cenę tej etykiety na aukcji, na 8 dni przed końcem w dodatku Po prostu gdyby ktoś chciał się bawić w podrabianie takich rzeczy, to mógłby na tym sporo zarobić. Jeszcze raz napiszę, że o nic Cię nie posądzam, po prostu patrzę okiem zupełnego laika i tak spytałem dla rozwiania moich wątpliwości.
                  Ok nic sie nie stalo

Comment

• cororo
                    • 2003.04
                    • 766

etykieta krakow

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
                    A nie łatwiej zamieścić tutaj fotki?
                    Podpisuje sie pod tym apelem

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19270

Z tego co zaobserwowałem to o dzieleniu się nie ma mowy. Ludziska przychodzą sobie rzucają wici i znikają dostawszy to co chcą...

Comment

• cororo
                        • 2003.04
                        • 766

etykieta krakow

W tym przypadku tak nie bedzie . Taka jest moja prognoza.

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

Nie osądzam Cię o fałszerstwo, po prostu jestem zaskoczony stanem tej pewnie dość starej etykiety. A zaskoczenie przeszło w wątpliwość jak zobaczyłem cenę tej etykiety na aukcji, na 8 dni przed końcem w dodatku
                          Zwróć uwagę na stan (i cenę) tej. Jest jeszcze starsza.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 2887

Nie chodzi o dzielenie, w końcu zainteresowani i tak zobaczą te etykiety na allegro. Bardziej myślałem o zamieszczeniu skanów w celu szybkiej i sprawnej identyfikacji. Gdyby Magdolek zamieściła je już w pierwszym poście dawno by było po sprawie, ale tak jest podgrzewana atmosfera tajemniczości przed wystawieniem w odpowiednim portalu.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19270

A skoro nie ma ich u nas to czy nie dałoby się ich tu zamieścić? Nie, odpowiadam bo dla magdolka ważniejsze jest ILE SĄ WARTE, by je spylić na Allegro.

Comment

• magdolek
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.11
                                • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie chodzi o dzielenie, w końcu zainteresowani i tak zobaczą te etykiety na allegro. Bardziej myślałem o zamieszczeniu skanów w celu szybkiej i sprawnej identyfikacji. Gdyby Magdolek zamieściła je już w pierwszym poście dawno by było po sprawie, ale tak jest podgrzewana atmosfera tajemniczości przed wystawieniem w odpowiednim portalu.
                                W pierwszym poscie pytalam o konkretna etykiete... nie podgrzewam atmosfery poprostu zaczelam kozystac z linkow jakie mi podaliscie, chcac cos ustalic sama;/ To chyba dobrze.. Jak wrzuce skany na stronke to podam wam link na forum.. jutro jest juz piatek miejcie litosc bede miec troszke wolnego czasu Pozdrawiam

Comment

Przetwarzanie...
                                X