Jeśli trzeba wrzucę jeszcze fotki sygnatur a póki co opiszę je słownie:
1 - E w ośmioramiennej gwiazdce, na 3-ej
2 - trudny do opisania słowami znak w kółku, na 3-ej
3 - potrójne C z 5, na 6-ej
4 - E w ośmioramiennej gwiazdce, na 11-ej
5 - ASTIR, na 6-ej
OK - dorzucam sygnaturki z nr 2 i z nr 3
I ciekaw jestem, czy dzięki temu coś uda się doprecyzować?
(A tak na marginesie, to nie używajmy nazwy Myanmar tylko Birma. To junta wojskowa wymyśliła sobie taką zmianę (jak wiele innych) - nie jest to decyzja demokratycznych władz. Ludzie, którzy działają na rzecz wolności w tym kraju używają tylko i wyłącznie strarej nazwy Birma.)
Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...
Niewielki kompleks handlowo-przemysłowy, zagospodarowany przez małe firmy, znajduje się praktycznie na wjeździe do miasta Brovary od strony Kijowa.
Szeroką dwupasmówką ze stolicy jedzie się kilkanaście minut, a przynajmniej z jego obrzeży.
Transport publiczny jak metro czy tramwaje...
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m. ...
Comment