Ja bym obstawiał może nie tyle PPFa co etykietę wydaną po 1945 roku. Nie są mi znane etykiety z tego WZORU które na pewno były by sprzed 1939 roku a WZÓR ten jest identyczny jak PPFy tyskie
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Ja bym obstawiał może nie tyle PPFa co etykietę wydaną po 1945 roku.
To samo miałem na myśli. W związku z brakiem znaku PPF i nawiązania tekstowego do zjednoczenia przemysłu fermentacyjnego bądź upaństwowienia browaru, być może etykieta została wydana przed powstaniem PPF ale juz po wojnie.
trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby
Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...
Na grupie mesengerowej padły pierwsze pomysły co do miejsc i zapytania czy robimy coś. Jak ktoś ma komunikator to niech się wypowie. Jak nie to tutaj. Z tego co pamiętam to okolice Warki, ew. powtórka Chmielobrania, ew. Milicz - takie propsy padły. Zdaje się są to dwa różne terminy.
NA UT był jako american porter co identyfikuję jako nowofalowego portera brytyjskiego. Smakował jak rasowy brit porter. Nie było czuć tam muśnięć nowofalowych inspiracji chmielem. Dobry, ale najlepsza to jest nazwa Poprawny, ale bez fajerwerków. Dostałem w próbce, więc nie mam foto....
Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
Comment