Pils Pochodzi z Browaru feldschlöschen w dreznie
kapsle do identyfikacji :D
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzipierwszy to napewno Hof Brauerei w Monachium
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika almin Wyświetlenie odpowiedzia jesli chodzi o nr 2 to po analizie lwa okazało się ze to Puntigamer z Austrii
tak wiec tylko jeden kaspelek pozostal....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziWierzę Ci Gulik że kapsel no. 4 używa browar w Łucku ale kapsel jest kapslem niemieckim używanym w wielu niemieckich browarach nawiązujących w produkcji do prawa Reinheitsgebot z 1516 roku. W Polsce w latach 90. również wiele browarów używało kapsli niemieckich które mimo to absolutnie nie są zaliczane przez kolekcjonerów jako birrofilia polskie.
Comment
-
-
Proszę о rozpoznanie polskich kapsli.
Comment
-
-
2438 - Leżajsk
1660 - Warka
2444 - Okuniew "Mazowiecki"
2457 - Łańcut (lub Leżajsk) zalezy chyba od sygnatury, koledzy od kaplsi je chyba lepiej rozrózniają
3263 - Grudziądz
3297,3296 - Żywiec
3267 - Kielce (Belgia)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Niestety Becik zrobił sporo błędów w rozpoznaniu kapsli. Jest dobry w etykietach ale w kapslach musi się jeszcze podszkolić
1660 - Poznań "Lech" (Warka miała podobne kapsle ale w kolorystyce czerwono-białej)
2029 - kapsel na 90 proc nie-polski (wiele ludzi się o niego pyta. Jest to logo amerykanskiego piwa lub browaru Berg. Piwo to ROZLEWANE było w Polsce w latach 90. przez browar Bielsko-Biała - miałem etykietę , info było na kontrze - a warzone bylo na licencji gdzieś na Ukrainie , kapsel był zrobiony w Polsce - patrz sygnatura. Ja zaliczylbym go jako licencyjne piwo ukraińskie)
2232 - Rakszawa "Van Pur" - z czasów gdy browar należał do Brau Union Polska , używany był też w Bydgoszczy ale nieco póżniej.
2457 - Leżajsk (na pewno nie Łańcut !). Ja co prawda pamiętam ten kapsel jeszcze z literką Ł zamiast snopka tzn tuż po przeniesieniu produkcji tego piwa (Podkarpackie - przyp) z zamkniętego Łańcuta do Leżajska.
3296 i 3273 - Bielkówko "Amber"
1347 - Brzeg lub Głubczyce ale raczej Brzeg (oba browary należą do Zakladów Piwowarskich Głubczyce)Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2008-02-19, 12:30.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi(Warka miała podobne kapsle ale w kolorystyce czerwono-białej)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
2029 - kapsel na 90 proc nie-polski (wiele ludzi się o niego pyta. Jest to logo amerykanskiego piwa lub browaru Berg. Piwo to ROZLEWANE było w Polsce w latach 90. przez browar Bielsko-Biała - miałem etykietę , info było na kontrze - a warzone bylo na licencji gdzieś na Ukrainie , kapsel był zrobiony w Polsce - patrz sygnatura. Ja zaliczylbym go jako licencyjne piwo ukraińskie)
lub jakieś etykiety albo podstawki
Jak ktoś ma kontrę od etykiety to też jestem chętny.
Comment
-
Comment