kapsle do identyfikacji :D

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Pils Pochodzi z Browaru feldschlöschen w dreznie
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• ARTHUR
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      pierwszy to napewno Hof Brauerei w Monachium
      Tak,ale może być też eksport na Wegry-bo mam właśnie też te kapsle.

Comment

• ARTHUR
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 2338

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika almin Wyświetlenie odpowiedzi
        a jesli chodzi o nr 2 to po analizie lwa okazało się ze to Puntigamer z Austrii

tak wiec tylko jeden kaspelek pozostal....
        Dokładnie stamtąd jest ten kapsel.

Comment

• gulik
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.01
          • 93

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
          Wierzę Ci Gulik że kapsel no. 4 używa browar w Łucku ale kapsel jest kapslem niemieckim używanym w wielu niemieckich browarach nawiązujących w produkcji do prawa Reinheitsgebot z 1516 roku. W Polsce w latach 90. również wiele browarów używało kapsli niemieckich które mimo to absolutnie nie są zaliczane przez kolekcjonerów jako birrofilia polskie.
          Zgoda, tak moze byc. Pokupili u nemcew surowcu, to i kapslej podali za grosze. Ale pilem Lucke piwo z tym kapslem, toz i liczyl by do Lucka, jakby ne sberal etikety

Comment

• Hrustgurd
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.05
            • 431

Proszę о rozpoznanie polskich kapsli.
            Attached Files

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

2438 - Leżajsk
              1660 - Warka
              2444 - Okuniew "Mazowiecki"
              2457 - Łańcut (lub Leżajsk) zalezy chyba od sygnatury, koledzy od kaplsi je chyba lepiej rozrózniają
              3263 - Grudziądz
              3297,3296 - Żywiec
              3267 - Kielce (Belgia)
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Gopher
                • 2007.10
                • 450

Polecam zajrzeć na tę stronke http://www.kapsle.xon.pl/brow.htm
                Ostatnia zmiana dokonana przez Gopher; 2008-02-19, 11:47.
                Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• Hrustgurd
                  • 2007.05
                  • 431

Moje podziękowania beciku i Gopheru!

Comment

• Cooper
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.11
                    • 6059

Niestety Becik zrobił sporo błędów w rozpoznaniu kapsli. Jest dobry w etykietach ale w kapslach musi się jeszcze podszkolić

1660 - Poznań "Lech" (Warka miała podobne kapsle ale w kolorystyce czerwono-białej)
                    2029 - kapsel na 90 proc nie-polski (wiele ludzi się o niego pyta. Jest to logo amerykanskiego piwa lub browaru Berg. Piwo to ROZLEWANE było w Polsce w latach 90. przez browar Bielsko-Biała - miałem etykietę , info było na kontrze - a warzone bylo na licencji gdzieś na Ukrainie , kapsel był zrobiony w Polsce - patrz sygnatura. Ja zaliczylbym go jako licencyjne piwo ukraińskie)
                    2232 - Rakszawa "Van Pur" - z czasów gdy browar należał do Brau Union Polska , używany był też w Bydgoszczy ale nieco póżniej.
                    2457 - Leżajsk (na pewno nie Łańcut !). Ja co prawda pamiętam ten kapsel jeszcze z literką Ł zamiast snopka tzn tuż po przeniesieniu produkcji tego piwa (Podkarpackie - przyp) z zamkniętego Łańcuta do Leżajska.
                    3296 i 3273 - Bielkówko "Amber"
                    1347 - Brzeg lub Głubczyce ale raczej Brzeg (oba browary należą do Zakladów Piwowarskich Głubczyce)
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2008-02-19, 12:30.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• almin
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2007.12
                      • 83

dwa ostatnie na skanie - te "koliberki" to jest Freeq - w roznych smakach

Comment

• robox
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.11
                        • 8188

(Warka miała podobne kapsle ale w kolorystyce czerwono-białej)
                        No i kolorystyce czarno-białej (okres związany z piłkarską Ligą Mistrzów).

Comment

• Interfan
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.06
                          • 130

2029 - kapsel na 90 proc nie-polski (wiele ludzi się o niego pyta. Jest to logo amerykanskiego piwa lub browaru Berg. Piwo to ROZLEWANE było w Polsce w latach 90. przez browar Bielsko-Biała - miałem etykietę , info było na kontrze - a warzone bylo na licencji gdzieś na Ukrainie , kapsel był zrobiony w Polsce - patrz sygnatura. Ja zaliczylbym go jako licencyjne piwo ukraińskie)
                          Jak ktoś ma ten kapsel na wymianę to jestem chętny. W zamian mogę dać jakieś kapsle z tego tematu http://browar.biz/forum/showthread.php?t=76904
                          lub jakieś etykiety albo podstawki
                          Jak ktoś ma kontrę od etykiety to też jestem chętny.
                          www.facebook.com/DziuplaMonopolowa

Comment

Przetwarzanie...
                          X