Kalenberg to jedno z podwiedeńskich wzgórz, ale chyba nie tędy droga. Sorry za OT.
Identyfikacja dropcatchera
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedziP. Z. KALENBERG. Starowa Góra, Polska.
Comment
-
-
Jeśli chcesz ją podciągnąć pod browar a nie zaklasyfikować jako rozlewnia to firma ta rozlewała piwo z Warki (są 2 ety z prawie identyczną grafiką). Nie wykluczam też że mogli brać piwo z Piastowskiego ale Warkę rozlewali na bank bo mam takie etki.
Była to chyba jakaś polsko-austriacka firma stąd nawiązanie do wiedeńskich wzgórz.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Już sprawdziłem. W 1993 rozlewali piwo i z Warki i z Piastowskiego.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Rosenbrauerei Pößneck ???"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziRosenbrauerei Pößneck ???
Biorę pod uwagę ten browar , ale brak przekonujących argumentów.
Comment
-
-
Proszę o kontakt na pk1967@o2.pl to podeślę jakież zdjęcia dropcatcherów. Ja zbieram etykiety piwne z całego świata więc możemy się ewentualnie wymienić.
Comment
-
Comment