Mam dwie butelki z Opola, pierwsza ma napis: Schlossbrauerei Oppeln: druga: schlossbrauerei M. Friedlander Oppeln. Obie są zamykane na korek. Czy pochodzą z tego samego browaru?
schlossbrauerei Oppeln
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
a mógłbyś wkleić zdjęcia tych butelek? Ta druga brzmi ciekawie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Myślę, że zdjęcia będą chciały wejść. Ponieważ mie mam aktualnie możliwości technicznych ,zdjęcia butelek przesyłam z allegro i hydralu. Myślę, że nie naruszam niczyich praw. Butelka Friedlandera została przeze mnie zakupiona od Corroro ze 2 lata temu. Patrząc na charakterystyczny odprysk z dna butelki na zdjęciu odnoszę wrażenie, że to butla którą ja obecnie posiadam.Comment
-
jeśli chciałbyś się pozbyć tej Friedlaenderowej to polecam się ku pamięci
A jeśli nie, chciałbym kiedyś ją w miarę możliwości wypożyczyć od szanownego kolegi do zrobienia porządnych fotek by dodać do działu kolekcjonerskiego:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Akurat butelki zbieram, więc się ich raczej nie pozbywam, chyba, ze na jakąś ciekawą Galicję. Nie widzę natomiast problemu z udostępnieniem butelki do sfotografowania na giełdzie w Spiżu w Katowicach w kwietniu. Znasz mnie, miałem kiedyś duży kieliszek z Friedlandera.Comment
Comment