co dzis dorwalem na szrocie
Collapse
X
-
ja mieszkam w bielawie to jest naprawde wiocha 30 km od czech, tu są tak tanie zeczy bo jak kobieta nakupuje na flomarkach w niemczecdh i tu przyjezdza to nie wie za ile to sprzedac i sprzedaje za bezcen, a w warszawie wszystko jest drogie
co do tego kozła to baba od kturej kupiłem miala chyba 2 lub 3 takie , powiedziała ze przyjedzie za 2 tyg kupic ci go?
jak pisałem tego posta to niezdązyłem napisac tym co kupilem 2 tyg temu od jakiegos kolecia normalnie jest to moja perełka teraz
paulaner 1l szklany
drugie zdjęcie
dałem za niego 5 złoty
ludzie nie wiedzą co sprzedająLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Dzień dobry,
szukam informacji lub namiaru gdzie mógłbym coś znaleźć na temat browaru we wsi Kossocice. W katastrze Galicyjskim rok 1850 jest podpisany na mapie, znalazłem też o nim wzmiankę w jakimś spisie ale to tyle. Budynek istnieje do dziś. Dziś to dzielnica Krakowa.
pozdrawiam...-
Channel: Historia
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Gdy miałem 8 lat trafiłem do chmielarni - przedwojennego budynku, do którego przywożono ciężarówki świeżo zerwanego chmielu (plantację też mi pokazano) - na końcu cyklu produkcyjnego była prasa wysoka na jakieś 6-8 metrów (czyli jej góra tkwiła gdzieś w otworze sufitu), która wtłaczała...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment