Szukałem, przeglądałem i niestety nic pewnego nie znalazłem. Jedyne co jest pewne to to że przed wojną browar Vettera miał rozlewnie w Białymstoku, Katowicach, Krakowie, Lwowie, Łodzi, Toruniu, Warszawie i Wilnie i najpewniej z któregoś z tych miast pochodzi to butelka. Bardzo ciekawa i ładna butelka .
Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
ad.rozlewni piwa ul.podwale w lublinie ;mimo ze dotyczy mojej rodziny to mało wiem ponieważ stefan cieluch brat ojca a mój wójek zginął w oświęcimiu .gdzieś u nas wdomu rodzinnym jest matryca do znakowania firmowych skrzynek [orginalna skrzynka piwna i kilka butelek jest w muzeum wsi lubelskiej w lublinie ].na początek tyle .jeżeli w czymś mogę pomóc to proszę o kontakt.proszę o zrozumienie bo uczę się opozdrowieniabsługi komp.
Nie przepraszaj. Na nauke nigdy nie za późno. Duże litery na początku zdań generujemy wciśnieciem Caps Lock'a , kolejne jego wciśnieęcie to powrót do liter malych. Nawiasy zwykłe tworzymy wciskając klawisz ze strzałką (ten pod Caps Lockiem) i jednocześnie 9 lub 0.
A teraz do tematu. Przy ulicy Podwale (pisanej też Podwal) znajdował się stary browar Jensza i Kijoka. Budynek stoi do dziś zaniedbany i zapuszczony jak dziad dworcowy. Sam browar istniał tam myslę najpóźniej do lat 1920ych. Sugerujesz że po tym okresie była tam wspomniana rozlewnia piwa ? Tak mogło być gdyż często budynki browarów po ich zamknięciu pełniły funkcję rozlewni. Posiadasz jakiś np dokument , papier firmowy cokolwiek na czym widnieje adres tej rozlewni ? Był by to chyba niezbity dowód jej identyfikacji.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pokojeubasi
rozlewnia to inna ulica
Sam w nagłówku postu nr 3 napisałeś "ul. Podwale" więc dlatego skojarzyłem stary browar Kijoka i Jensza (znajdujący się - jak osobiście sprawdziłem kilka lat temu - przy tej ulicy) z firmą o ktorej piszemy w tym temacie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Kolejny minibrowar o olbrzymim potencjale, otwarty w 2021 roku.
Firmowy lokal mieści się na najbardziej reprezentacyjnej ulicy w Kiszyniowie w odległości 2 km od dworca kolejowego.
Po przekroczeniu progu poczułem jak bije we mnie atmosfera niedoskonałości samego siebie.
Jest...
Mołdawia to wciąż jeden z najbiedniejszych europejskich krajów o mocno niestabilnej sytuacji geopolitycznej.
Niemniej jednak mołdawska stolica powoli zmienia się. Jej modernistyczne, betonowe oblicze nabiera bardziej europejskiego kształtu.
Powstają nowoczesne osiedla mieszkaniowe,...
witam, jestem nowym użytkownikiem
potrzebuję projekt rozlewni piwa (18 tyś but./ h )- butelki jednorazowe.
pytanie brzmi czy ktoś posiada takowy projekt lub podobny i mógłby udostępnić ?
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Pub położony w turystycznym epicentrum stolicy. Boczna uliczka, rzut kapslem od centralnego bulwaru Stefan cel Mare. Mieści się w niewielkiej drewniano-szklanej przybudówce.
Sam browar znajduje się w słabo skomunikowanym miejscu zatem jest to idealne miejsce na spróbowanie wyrobów z Litry....
Comment