Mam problem z tym znaleziskiem, jak do tej pory nie moge jednoznacznie stwierdzic skad ona jest. Wykopalem ja w Malborku, pozniej trafilem jeszcze kilka takich samych. Wydaje mi sie , ze moze to byc Gustav Runde Marienburg. Niebieskie tlo, wielki biale litery. Moze ktos podpowie mi jak wrzucuc zdjecie ?
Porcelanka GR
Collapse
X
-
ten tekst pasował by mi do epoki pe-er-elu . Jesli z niegoż pochodzi to była by to chyba jedyna powojenna polska porcelanka z nadrukiem. No pomijam jakieś ewentualne no-name'y nadruki typu "gałązka dookoła" bo te też mogą być powojenne.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Na 99% ta porcelanka jest pochodzenia pruskiego. Znalazlem ja na terenie przedwojennego wysypiska smieci, gdzie "wydobylem" TYLKO przedmioty niemieckiego pochodzenia. A bylo tego na tyle duzo, ze bede sie upieral przy pruskim jej pochodzeniu.Comment
Comment