Chodzi o ewentulany rocznik z którego pochodzi itp. informacje. Szukałem czegoś w googlach i znalazłem iż kilka miesiecy temu na allegro był wystawiony taki sam tylko większy. Mój ma 10 cm wysokości, tamten 14,2 cm. Po aukcjach widać że sprzedający handluje starociami i jakąś tam wiedze posiadać musi. W opisie aukcji było że jest z początków XX w. Na mojego maila odpowiedział że wiek przedmiotu rozpoznaje po szkle, kształcie, rodzaju zdobienia itp. Na fotkach widać że kufel jest w dobrym stanie, pytanie czy nie ma możliwości aby w takim stanie sią zachował.
Kufel z Browaru Huggera - informacje
Collapse
X
-
Według mnie na początku wieku miarkę podawano raczej w postaci ułamka, czyli w tym wypadku 1/4, albo 10/40 L, ale z dzisiejszego punktu widzenia lata dwudzieste, a nawet trzydzieste, też można uznać za początek XX wieku.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Related Topics
Collapse
-
Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Cześć,
To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
5 Photos-
Channel: Identyfikacja
-
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 19:59 - Loading...
- Koniec listy.
Comment