Kufel z Browaru Huggera - informacje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zwirast
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.11
    • 26

Kufel z Browaru Huggera - informacje

Chodzi o ewentulany rocznik z którego pochodzi itp. informacje. Szukałem czegoś w googlach i znalazłem iż kilka miesiecy temu na allegro był wystawiony taki sam tylko większy. Mój ma 10 cm wysokości, tamten 14,2 cm. Po aukcjach widać że sprzedający handluje starociami i jakąś tam wiedze posiadać musi. W opisie aukcji było że jest z początków XX w. Na mojego maila odpowiedział że wiek przedmiotu rozpoznaje po szkle, kształcie, rodzaju zdobienia itp. Na fotkach widać że kufel jest w dobrym stanie, pytanie czy nie ma możliwości aby w takim stanie sią zachował.
    Attached Files
  • Piwowar
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 2571

Według mnie na początku wieku miarkę podawano raczej w postaci ułamka, czyli w tym wypadku 1/4, albo 10/40 L, ale z dzisiejszego punktu widzenia lata dwudzieste, a nawet trzydzieste, też można uznać za początek XX wieku.
    Archiwum piwne

Poznaj
    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

Related Topics

Collapse

• pegie23
      Kufel
      pegie23
      Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
      Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
      2021-07-10, 19:19
    • Andrzej2025
      Pilne potrzebne informacje ZRMPP Brzesko Okocim
      Andrzej2025
      Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
      2025-01-28, 15:19
    • majorrush
      prośba o identyfikację kufla
      majorrush
      Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
      2024-02-26, 23:21
    • dadek
      Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
      dadek
      Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
      2023-10-06, 01:10
    • seba_gliwice
      Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku
      seba_gliwice
      Witam,

Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
      2020-03-11, 19:59
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...