Złoty kapsel z kłosem i kuflem to no name robiony dla różnych wytwórców piwa przez jakąś zachodnią wytwórnię. Już na początku lat 90-ych widziałem go na targach piwnych w Warszawie gdzie w większej ilości zalegał na stoisku jakiejś zagranicznej firmy która (o ile pamiętam) produkowała lub handlowała sprzętem lub surowcami dla browarnictwa. Ewentualnie mogła być to też firma dla browarnictwa domowego choć był by to niezły bajer w Polsce w tym okresie.
Na kapslu z czeskiego browaru Bernard są nie lwy tylko psy Św. Bernarda zwane u nas potocznie bernardynami. Taki detal.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Dzisiaj przeszły do mnie m.in. takie kapsle z Rosji. Prosze o potwierdzenie, czy wszystkie są rosyjskie, a może trafiły się jakieś "rodzynki" z innych krajów.
Nikt nic nie wie otym, o którego pytałem w poprzednim poście????
Comment