Drugi kapsel tzn ten z bykiem to najprawdopodobniej Kaliningrad. Oczywiście nie jest to ich własna marka piwa tylko wizerunek byka z piwa Schlitz Red Bull z browaru Pabst w Illinois ale wiem że kiedyś tzn jakieś 10 lat temu browar kaliningradzki miał jakiś mariage z tą marką piwa. Nie wiem czy ją licencyjnie warzył czy tylko rozlewał. Tak więc marka amerykańska a jak to zaliczysz to już Twoja decyzja.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Drugi kapsel tzn ten z bykiem to najprawdopodobniej Kaliningrad. Oczywiście nie jest to ich własna marka piwa tylko wizerunek byka z piwa Schlitz Red Bull z browaru Pabst w Illinois ale wiem że kiedyś tzn jakieś 10 lat temu browar kaliningradzki miał jakiś mariage z tą marką piwa. Nie wiem czy ją licencyjnie warzył czy tylko rozlewał. Tak więc marka amerykańska a jak to zaliczysz to już Twoja decyzja.
Kapsel z bykiem to obecnie PIT Kaliningrad, dawniej Piwzawod Ostmark/Detroit Brewig Co.Kapsel pochodzi z piwa Gold Bull -1999r.
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Mam jeszcze taką przypinkę piwną z browaru Hirter z Austrii. Wykonana z takiego jakby filcu.
Wymienię na jakiś fajny kapsel do kolekcji.
Propozycje na maila badejzakot@gmail.com...
Co prawda marka była już opisywana, ale nie jako Dortmunder Actien Brauerei (DAB), gdzie obecnie jest warzone (w ramach grupy Radebergera, należącej do Oetkera)
Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
Comment