Kufel szkło rwane- datowanie.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • neuroder
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.07
    • 30

Kufel szkło rwane- datowanie.

Podstawowe pytanie- czy jest to w ogóle kufel, jeśli tak to jaki jest jego wiek i wartość ? Posta zamieszczam na prośbę znajomego, przedmiot nie należy do mnie.
    Attached Files
    Poszukuję pamiątek piwnych (w szczególności butelek) z Ziemi Kłodzkiej, do 1945 roku.
  • neuroder
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.07
    • 30

Widok denka:
    Attached Files
    Poszukuję pamiątek piwnych (w szczególności butelek) z Ziemi Kłodzkiej, do 1945 roku.

Comment

Related Topics

Collapse

• pegie23
      Kufel
      pegie23
      Taki kufel wpadł w moje ręce. Wykonany z grubego szkła z metalowym zamknięciem. Ma wygrawerowaną sygnaturę 0,4 L. Napisy jak widać na zdjęciach.
      Nie wiem czy to może być jakaś wskazówka co do jego pochodzenia ale dostałem go od wuja z Siedlec. Może kufel pochodzi z tamtych stron......
      2021-07-10, 18:19
    • pwl21
      Kupię szkło browaru Monsters i do grodziskiego
      pwl21
      Kupię szkło browaru Monsters i do grodziskiego
      2024-07-07, 15:23
    • Radek1991
      Datowanie butelki z Tychów / Tichau
      Radek1991
      Witam czy znajdzie się ktoś na forum kto mógłby mi powiedzieć z którego roku jest ta butelka z góry dziękuję za odpowiedz...
      2025-12-15, 15:47
    • darekd
      Piwoteka, Ein Stein
      darekd
      Na etykiecie postać Einsteina (zamiast twarzy duże oko i nadęte usta) na kamieniu, w tle wzory oraz ein mass = ein stein.Einstein w sepii, za nim błękit i okręgi, dzierży w ręku kufel pienistego napoju. Jak nie maziaje to kolaże (nie mylić z kolarzami), ale idźmy dalej

Piwo określone...
      2025-12-05, 00:06
    • pebejot
      Austria, Villach, Anton-Tuder-Straße 2, Hausbrauerei Turmbräu Melcher
      pebejot
      Domowy browar w gospodarstwie z agroturystyką na przedmieściach Villach w pięknej górskiej scenerii wioski Maria Gail.
      Odległość 3,5 km od centrum Villach można pokonać nieregularnie kursującym autobusem, ale najlepiej zrobić sobie spacer wzdłuż Drawy.

Browar działa...
      2025-08-27, 11:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...