Dotarła do mnie butelka z opisem RadebergerExportbierbrauerei Abth.Pichelsdorf ,dogrzebałem się że to ma coś wspólnego z Berlinem ale może ktoś wie coś więcej? Wdzięczny będę.
Butelka Pichelsdorf
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Pichelsdorf aktualnie wchodzi administracyjnie w skład Berlina, dokładnie jest częścią dzielnicy Spandau. Jak wynika ze strony http://pichelsdorf.info browar Pichelsdorf (Pichelsdorfer Brauerei) został założony w 1872 roku, zaś w 1889 zmienił nazwę na Radeberger Exportbier-Brauerei. Na niemieckich stronach można znaleźć etykiety browaru."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Related Topics
Collapse
-
W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...-
Channel: Węgry
2022-09-13, 13:54 -
-
Browar znajduje się na uboczu Berlina, w dzielnicy Spandau. Odwiedziłem go 17 czerwca, korzystając z okazji, jako że wybrałem się wówczas na koncert do pobliskiej Cytadeli Spandau.
Niestety, trafiłem tam w okolicach godziny 17, kiedy reprezentacja Niemiec w piłce nożnej dostawała...-
Channel: Niemcy
-
-
Może ktoś z forumowiczów potrafi powiązać te butelkę z konkretnym browarem.
Butelka bez sygnatury producenta, zamykana porcelanką, na boku napis: O.SCHORR WEISSWASSER...-
Channel: Identyfikacja
-
-
przywiezione z Katanii (butelka 330 ml)
styl wg etykiety American Pale Ale
Alk. 4,8%
Piana dość długo się utrzymuje.
W smaku nijakie. Ani goryczki, ani posmaków cytrusowych. ani niczego. Dobrze, że mała butelka.1 Photo-
Channel: Włochy
2024-09-18, 09:45 -
-
Zamienię na krachlę pomorską, lub warmińsko-mazurską. Mogę wysłać bez zamiany,za zwrot kosztów wysyłki, chyba z furgonetką.pl około8zł. Odbiór osobisty w Gdyni za free.
...
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment