Butelka Pichelsdorf

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • firegarden
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.07
    • 46

Butelka Pichelsdorf

Dotarła do mnie butelka z opisem RadebergerExportbierbrauerei Abth.Pichelsdorf ,dogrzebałem się że to ma coś wspólnego z Berlinem ale może ktoś wie coś więcej? Wdzięczny będę.
    maniek1
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Pichelsdorf aktualnie wchodzi administracyjnie w skład Berlina, dokładnie jest częścią dzielnicy Spandau. Jak wynika ze strony http://pichelsdorf.info browar Pichelsdorf (Pichelsdorfer Brauerei) został założony w 1872 roku, zaś w 1889 zmienił nazwę na Radeberger Exportbier-Brauerei. Na niemieckich stronach można znaleźć etykiety browaru.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Węgry, Székesfehérvár, Váralja sor 7679/2/A, Hübris Sörfőzde [bez wyszynku]
      pebejot
      W dawnym robotniczym mieście o prostej i wdzięcznej nazwie Székesfehérvár, oddalonym o nieco ponad 60 kilometrów od stolicy Węgier od kilku lat działa interesujący browar rzemieślniczy.
      W Székesfehérvár kiedyś produkowano Ikarusy (była to jedna z dwóch fabryk), teraz można napić...
      2022-09-13, 13:54
    • Shedao
      Berlin, Neuendorfer Str. 1, Brauhaus Spandau
      Shedao
      Browar znajduje się na uboczu Berlina, w dzielnicy Spandau. Odwiedziłem go 17 czerwca, korzystając z okazji, jako że wybrałem się wówczas na koncert do pobliskiej Cytadeli Spandau.

Niestety, trafiłem tam w okolicach godziny 17, kiedy reprezentacja Niemiec w piłce nożnej dostawała...
      2018-06-22, 14:31
    • banasrobert
      butelka do identyfikacji
      banasrobert
      Może ktoś z forumowiczów potrafi powiązać te butelkę z konkretnym browarem.

Butelka bez sygnatury producenta, zamykana porcelanką, na boku napis: O.SCHORR WEISSWASSER...
      2018-11-30, 07:17
    • Ahumba
      CAPALBIO, Almaremma Ribelle
      Ahumba
      przywiezione z Katanii (butelka 330 ml)

styl wg etykiety American Pale Ale
      Alk. 4,8%
      Piana dość długo się utrzymuje.
      W smaku nijakie. Ani goryczki, ani posmaków cytrusowych. ani niczego. Dobrze, że mała butelka.
      2024-09-18, 09:45
    • Gdina
      Butelka z krachlą-Szczytno [oddam/zamienię]
      Gdina
      Zamienię na krachlę pomorską, lub warmińsko-mazurską. Mogę wysłać bez zamiany,za zwrot kosztów wysyłki, chyba z furgonetką.pl około8zł. Odbiór osobisty w Gdyni za free....
      2019-08-19, 08:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...